Λεωφορείο έπεσε σε στάση με παράνομη διαφημιστική πινακίδα στη Φιλελλήνων. Μία γυναίκα τραυματίστηκε.
Τα απόγευμα της Δευτέρας 15 Ιουνίου 2020, στο Σύνταγμα, στην οδό Φιλελλήνων λεωφορείο που κινούνταν με μικρή ταχύτητα έπεσε πάνω σε στάση στην οποία περίμενε αρκετός κόσμος με αποτέλεσμα, ευτυχώς μονο τον ελαφρύ τραυματισμό μιας γυναίκας. (ΕΔΩ)
Όπως βλέπουμε από τα υπολείμματα της κατεστραμμένης στάσης σ αυτήν ήταν τοποθετημένη παράνομη διαφημιστική πινακίδα -κάθετα στο οδόστρωμα και στο ρεύμα κυκλοφορίας απευθυνόμενη στους οδηγούς των οποίων μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή.
Δεν ξέρουμε φυσικά αν ο οδηγός την κρίσιμη στιγμή προσπάθησε να ενημερωθεί για τα νέα για το Κτηματολόγιο απο την σχετική πινακίδα, αλλά οπωσδήποτε οι ανακριτικές αρχές θα πρέπει να διερευνήσουν και αυτό το ενδεχόμενο μια και η απόσπαση της προσοχής ακόμα και για ελάχιστο χρόνο αρκεί για την πρόκληση ενός παρόμοιου συμβάντος.
Είναι προκλητικό μετά από τόσους ανθρώπους που έχουν χαθεί εξ αιτίας της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης, μετά από σειρά καταδικαστικών αποφάσεων και νομοθετικών διευκρινήσεων που έχουν λύσει τελεσίδικα το θέμα για το ποιες πινακίδες είναι παράνομες όχι μόνο να εξακολουθεί να  ανθεί η παρανομία αλλά να βρίσκει και κρατική στήριξη. Αναφερθήκαμε πρόσφατα (ΕΔΩ) στο απαράδεκτο γεγονός της πραγματοποίησης μέρους της καμπάνιας ενάντια στον COVID-19 από την κυβέρνηση μέσα απ απ αυτές τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες. Όπως βλέπουμε είναι μόνον η αρχή. Σειρά πήραν διάφοροι Δημόσιοι οργανισμοί όπως το Ελληνικό Κτηματολόγιο, ενώ όπως ενημερωθήκαμε σχετικά αποφάσισε και η ΕΡΤ.
Θα επανέλθουμε σύντομα γιατί αν γι αυτούς που μοιράζουν κρατικό χρήμα σε παράνομες διαφημιστικές δραστηριότητες το όνομα POLITIS GROUP ( η εταιρία που διαχειρίζεται τις πινακίδες στις στάσεις) κάτι σημαίνει, για μας πολύ περισσότερα σημαίνουν τα ονόματα Αποστόλης Μολυβιάτης 21 ετών, Μιχάλης Βατράνης 29 ετών, Αντώνης Κυριακόπουλος 22 ετών,  Γιάννης Σταυρουλάκης 25 ετών και αρκετά άλλα ανθρώπων που έχασαν τη ζωή στους σε παράνομες διαφημιστικές πινακίδες. Θα επανέλθουμε.