Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr19 Ιαν 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ" ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ"

Εκατοντάδες μπάλες με αγάπη στόλισαν για δεύτερη χρονιά το « Δέντρο της ΑΓΑΠΗΣ»
Ένα δέντρο που στόλισε και φώτισε την πλατεία Δημαρχείου της πόλης μας, μεταφέροντας μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης, σε εποχές που αμφισβητούνται όλα για όσα θα επιθυμούσαμε και θα παρακαλούσαμε να μην έχουν συμβεί σε συνανθρώπους μας. Στολίστηκε με πολύ αγάπη γιατί όσοι από τους συμπολίτες μας ήρθαν, πίστεψαν ότι όλοι έχουμε ανάγκη την αγάπη, αυτές τις ημέρες και μας έδειξαν το δρόμο που θα συνεχίσουμε μαζί. Το σπίτι του Αϊ Βασίλη γέμισε με εκατοντάδες ζωάκια και κουκλάκια, ας σκεφτούμε τη χαρά που θα δώσουμε σε παιδάκια που δεν είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν ένα παιχνίδι και να παίξουν. Οι ευχές αμέτρητες στο σπίτι του Αϊ Βασίλη για καλή χρονιά με πολύ αγάπη, οι μαθητές ζωγράφισαν και η επιτροπή θα αξιολογήσει τις ζωγραφιές τους για να γίνει το λογότυπο του Δέντρου της Αγάπης για την επόμενη χρονιά. Μας είπαν τα Κάλαντα η Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου, η Μπάντα της 95 ΑΔΤΕ, Σύλλογος Κριτών «Ψηλορείτης», νέοι και νέες κατηχητικού και όχι μόνο, ιδιαίτερη εντύπωση η προσέλευση νέων όλων των ηλικιών.
Η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α ΡΟΔΟΥ, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στη γιορτή της αγάπης, της προσφοράς και της αλληλεγγύης , της Χριστουγεννιάτικης γιορτής του « ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ», της γιορτής που απέδειξε με το πιο πανηγυρικό τρόπο για δεύτερη χρονιά ότι τις ημέρες αυτές ο νους και η σκέψη είναι κοντά σε όσους μας έχουν ανάγκη και εμείς είμαστε κοντά στα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων
Ευχαριστούμε τους μαθητές των σχολείων, το Κολλέγιο Ρόδου, το Ροδίων Παιδεία, τους εκπαιδευτικούς, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδ/σου, τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Ροδίων, τον Πρόεδρο κο Τσιριγωτάκη Μίλτο για την ένταξη του «ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» στο εορταστικό πρόγραμμα του ΠΟΔΡ, τους εργαζόμενους των τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ροδίων και τους εθελοντές της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου.
Ευχαριστούμε τους χορηγούς:
Γιαννακάκη Γιάννη joy, COSMOS CENTER, Style Company Ρόη Παρασκευά, ΒΑΚΑΡ, τα Μ.Μ.Ε και το Ράδιο Λυχνάρι Χορηγό Επικοινωνίας.
Συμμετείχαμε και φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις στις Πηγές Καλλιθέας, το Δέντρο μας γέμισε με κάρτες-ευχές με το μήνυμα «οδηγούμε συνετά και οικολογικά» και με τη λήψη των εκδηλώσεων στις 6 Ιανουαρίου έγινε η κλήρωση του πρώτου ηλεκτρικού ποδήλατου FUTURA ecobike αξίας 1.290€, τυχερός αναδείχτηκε, παρουσία του κοινού ο κ. Αναστασάς Παναγιώτης, ενημερώθηκε αμέσως και η παράδοση έγινε στις 8 Ιανουαρίου 2011. Συνεχίζουμε την λαχειαγορά ενός δεύτερου FUTURA ecobike αξίας 1290€ η κλήρωση θα γίνει στις 28/2/2011 στο ΑΚΤΑΙΟΝ παρουσία των ΜΜΕ. Με τη συμμετοχή σας, μας βοηθάτε να στηρίξουμε δύο ( 2) οικογένειες θύματα τροχαίων δυστυχημάτων.

Ευχόμαστε από καρδιάς σε όλους ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: