Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr7 Μαΐ 2016

Από τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους για τα παιδιά πού έχασαν τους γονείς τους.

Μια Γέφυρα Αγάπης
Την Κυριακή 8 Μαίου σας καλούμε σε μια δράση αλληλεγγύης στα παιδιά που έχουν χάσει τους γονείς τους και βρίσκονται στη χώρα μας, σαν συνέπεια των πολέμων που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή.
Συγκέντρωση ρουχισμου, παπουτσιών, παιχνιδιών, σχολικων ειδων και τροφιμων για παιδιά απο τριών έως δεκα επτά ετών.
Η συγκεντρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαίου στη Γέφυρα των Παιδιών, την Γέφυρα του Σόλωνα, στην Λ. Κηφισιας και Στεφάνου Δέλτα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το απόγευμα.
Τα πράγματα που θα συγκεντρωθούν θα μοιραστούν σε Κεντρα οπου υπάρχουν παιδιά: στο Ελληνικό, στο Σχιστό, στη Στεγαστική Κατάληψη Προσφύγων στο 5ο Λύκειο Αθηνών, και στο χωρο στέγασης προσφύγων City Plaza.
Είναι μια πρωτοβουλία του SOS Tροχαία Eγκλήματα, και ειδικότερα γονιών που έχουν χάσει παιδιά, από τροχαία και όχι μόνο.
Ας βοηθήσουμε όλοι προσφέροντας ότι  μπορούμε για να ανακουφίσουμε λίγο αυτά τα παιδιά που γνώρισαν την βαρβαρότητα του πολέμου και στερήθηκαν την γονεική αγκαλιά. Μη διστάζετε να έρθετε. Αυτό το πολύ μικρό που μπορούμε να προσφέρουμε εμείς είναι πολύ μεγάλο γι αυτά.GEFIRA
Παράκληση: Τα πράγματα που θα προσφερθούν να είναι καινούρια ή αν εχουν χρησιμοποιηθεί να είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Τα τρόφιμα να είναι μακράς διαρκειας σε συσκευασία που δεν έχει ανοιχτεί.
Ανάγκες: 
ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ: Εσώρουχα, καλοκαιρινά μπλουζάκια και παντελόνια – φορέματα, παπούτσια – πέδιλα, αθλητικά είδη, καπέλα.
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: Επιτραπέζια, μπάλες ποδοσφαίρου- μπασκετ, παιχνιδια για μικρότερα παιδιά
ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ: Τσάντες, Σακιδια, Τετράδια, στυλό, μολύβια, μπλόκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους κλπ
ΤΡΟΦΙΜΑ: Γάλα μακρας διαρκειας, χυμούς, κακάο, κρέμες – ζελε (σε σκόνη), παιδικές τροφές (συσκευασμένες), μπισκότα, γλυκά που διατηρουνται (παστέλια, μαντολάτα, λουκουμια κλπ)
Και στην Αλεξανδρούπολη
Την ίδια ημέρα, την ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ, Κυριακή 8 Μαίου και ίδια ώρα, από την 12η έως τις 3μμ (αύλειος χώρος Εθνολογικού Μουσείου Θράκης) Η κοινωνική δράση “ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ” θα πραγματοποιηθεί και στην Αλεξανδρούπολη ίδια μέρα και ώρα. Ο “SOS Τροχαία Εγκλήματα” Πανελλαδικός Σύλλογος Υποστήριξης Οικογενειών με Θύματα από Τροχαίο διοργανώνει την δράση στην Αλεξανδρούπολη σε συνεργασία με την “Αρσις” Παράρτημα Αλεξανδρούπολης και το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.
                                      ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ!
Όχι μόνον εμείς οι γονείς που έχουμε χάσει παιδιά και οργανώνουμε την δράση αλλά όλοι πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν ή να βοηθήσουν Θα φέρουν υλικά αγαθά (συνημμένη η λίστα προτεινόμενων αγαθών) στον χώρο υποδοχής του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης. Θα υπάρχει και κουτί εισφορών που θα ανοιχθεί την ίδια ημέρα παρουσία επιτροπής και θα αποδοθεί στη Δομή Φιλοξενίας & Φροντίδας Ασυνόδευτων Ανηλίκων προς διαχείριση.
Αποδέκτες του υλικού που θα συγκεντρωθεί θα είναι τα παιδιά που έχασαν τους γονείς τους στους πολέμους του κόσμου και βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης.
Η δωρεά θα αποδοθεί στην Δομή Φιλοξενίας & Φροντίδας Ασυνόδευτων Παιδιών της “ΑΡΣΙΣ” Παράρτημα Αλεξανδρούπολης
Πληροφορίες: τηλ. 6948484668 & 2551036663 ΕΜΘ
για παιδιά από 3 έως 17 ετών ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ
1. Ρουχισμός & εφόδια
Sleeping bags κουβέρτες ή μονά παπλώματα
Αδιάβροχα παιδικά
Κάλτσες (απορροφητικές)
Εσώρουχα (από βιοτεχνία)
Μάρσιπους για μωρά
Σακίδια πλάτης
Εσώρουχα ισοθερμικά
Θερμικές κουβέρτες επιβίωσης
– ΟΧΙ ΠΑΛΙΑ ΡΟΥΧΑ αλλα καινούργια και σε πολύ καλή κατάσταση!
– ΟΧΙ ΠΑΛΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ (εκτός από καινούργια αθλητικά με ΕΜΦΑΝΕΣ το νούμερο)
 1. Τρόφιμα
  Ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης (σνακ)
  Γάλα σε σκόνη
  Γάλα μακράς διαρκείας σε χάρτινη συσκευασία
  Βρεφικές/νηπιακές τροφές σε βαζάκια (μεγάλες συσκευασίες)
  Τσάι (απλό)
  Χυμοί
  Κρουασάν
  Σταφίδες
  Μπισκότα
  Σπαγγέτι
  Κριθαράκι
  – Όχι τρόφιμα που αλλοιώνονται εύκολα
  – ΟΧΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ! ΟΧΙ ΧΟΙΡΙΝΟ!
 2. Είδη προσωπικής υγιεινής
  Μωρομάντηλα
  Χαρτομάντηλα
  Χαρτί υγείας
  Πάνες για μωρά
  Σερβιέτες
  Οδοντόβουρτσες
  Οδοντόκρεμες
  Σαμπουάν
  Αφρόλουτρα
  Σαπούνι πλάκα
  Μπιμπερό
 3. Φάρμακα
  Tobrex
  Otrivin
  Γάντια
  Αντιδιαρροικά και αντιπυρετικά σιρόπια για παιδιά
  Ουρολοιμώξεις ταμπλέτες
  Αντιφλεγμονώδη χάπια
  Αντισηπτικά χεριών
  Kαραμέλες για το λαιμό
  Κορτιζονούχες κρέμες για βρεφικό εξάνθημα
  Voltaren κρέμα
  Βιταμίνες
  Aerolin
  Φυσιολογικός ορός σε Αμπούλες
  Φυσιολογικός ορός
Γλωσσοπίεστρα
Σύριγγες 10ml
Claripen για παιδιά
Αυτοκόλλητα ράματα
Fucidin γάζες
Αλοιφή συγκάματος
ΠΗΓΗ:www.soste.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: