Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr19 Ιαν 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Τα φώτα του «Δέντρου της Αγάπης 2016» της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ μπορεί να έσβησαν και φέτος, αλλά…….

Τα φώτα του «Δέντρου της Αγάπης 2016» της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ μπορεί να έσβησαν και φέτος ..αλλά διατηρούν αναμμένη την φλόγα της προσφοράς, της καρδιάς, της αλληλεγγύης  και εκατοντάδες   μπάλες στόλισαν φανταχτερά  για 8η χρονιά το « Δέντρο της ΑΓΑΠΗΣ 2016» το Δέντρο της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, στο πεζόδρομο του ΑΚΤΑΙΟΝ και στις Πηγές της Καλλιθέας  για το Γ.Σ Δωδεκάνησος «Μπάσκετ με αμαξίδιο» Κυπελλούχο Ελλάδας .
Η δύναμή τους, σύμβολο αισιοδοξίας  για όλους εμάς για να συνεχίσουν να αγωνίζονται και να διακριθούν και σε Ευρωπαϊκούς αγώνες.
Προσφέραμε απλόχερα την σκέψη μας και την αγάπη μας.  Μια αγάπη που τους επιτρέπει,  να συνεχίσουν να ελπίζουν για τη Ζωή… να ονειρεύονται και να προσδοκούν … έχοντας συνοδοιπόρους   όλους εμάς που τους στηρίζουμε… Όλοι εμείς γίναμε μέρος της μεγάλης προσπάθειας τους…και με την συμμετοχή μας δείξαμε ότι, νοιαζόμαστε για να συνεχίσουν να ονειρεύονται  και να χαμογελούν… είμαστε δίπλα τους.
Το Δέντρο της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, το «Δέντρο της Αγάπης» στολίστηκε για πρώτη φορά στη Ρόδο στην πλατεία Δημαρχείου 2009. Είναι θεσμός πλέον για τη Ρόδο. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται διατίθενται σε θύματα τροχαίων… γιατί έτσι βοηθάμε  συνανθρώπους μας που ενεπλάκησαν σε τροχαία, έχουν ανάγκη και είναι θύματα τροχαίων  ατυχημάτων.
Το ποσό που διατέθηκε συνολικά από το 2009 μέχρι σήμερα 2016 από το «Δέντρο της Αγάπης» όλα αυτά τα χρόνια και με τις παράλληλες αιτιάσεις στήριξης ανέρχεται στα είκοσι ένα μηδέν ογδόντα εννέα και είκοσι επτά χιλιάδες Ευρώ. (21.089,27 €)

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ευχαριστεί από καρδιάς όλους εσάς, τους υποστηρικτές και χορηγούς καθένα χωριστά: που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας, στολίζοντας το «Δέντρο της Αγάπης». Το φώς των γιορτών της χαράς, της αγάπης  και της προσφοράς έλαμπε στα πρόσωπά σας.
1.       Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
2.       Δήμο Ρόδου, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου κ. Παγκά Μίλτο, τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ κο Αιβάζη Σέργιο,  τον κ. Στυλιανού Κώστα, τους εθελοντές και ηλεκτρολόγους τους Δήμου Ρόδου, την Φιλαρμονική Δήμου Ρόδου.
3.       Την ΔΕΡΜΑΕ τον Πρόεδρο κ . Κούρτη Γιάννη, και όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΡΜΑΕ
4.       Το Γ.Σ Δωδεκάνησος «Μπάσκετ με αμαξίδιο»
5.       Το Γ.Σ ΔΙΑΓΟΡΑ τμήμα στίβου, 
6.       ΚΑΕ ΚΟΛΟΣΣΟΣ,
7.       Το Σύλλογο Καρκινοπαθών «Μαζί με Δύναμη για τη Ζωή»
8.       Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Έμπωνας  «ΑΤΑΒΥΡΟΣ»,
9.       Την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.
10.   Tον κ. Σακελλάρη Πεταλά
11.   Τον κ. Ιάσωνα Χαρίτο
12.   Την επιχείρηση Swetballoons
13.   ΣΥΦΑΡΟ( Συνεταιριζόμενα  Φαρμακεία Ρόδου και Κρήτης)
14.   Τσουρούτη Δέσποινα, για την γραφιστική  επιμέλεια της αφίσας
15.   Την Δέσποινα Παπαχριστοφή για την επιμέλεια στα γούρια το Καραβάκι με την ευχή «το 2017, Ας είναι καλοτάξιδο στις φουρτούνες της ζωής» και Σάντυ Ποντίκα, μέλη της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, για τις καταπληκτικές  Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες τους και όχι μόνο, που διατέθηκαν για την στήριξη του  Δέντρου της Αγάπης.
16.   Tην Educartoon, « Αύριο εγώ θα οδηγώ»,  Ζωγραφίζω με σκίτσα του Μ. Κουντούρη, εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται στις Πηγές της Καλλιθέας. Μεγάλη η συμμετοχή των μικρών φίλων. Τα παιδιά ζητούσαν από τον Αϊ Βασίλη να ακούσουν τη φωνή τους οι γονείς τους και όλοι οι οδηγοί για να μετακινούνται με ασφάλεια. Πάνω από 150 γράμματα δόθηκαν  στους γονείς από τα παιδιά, με συμβουλές οδικής ασφάλειας. Υπεύθυνη προγράμματος η εθελόντρια φοιτήτρια Αναστασία Κωνσταντάκη.  Στόχος η καλλιέργεια οδικής παιδείας.  
17.   Όλους τους εθελοντές του «Δέντρου της Αγάπης 2016»,  Έλενα, Θέλκα, Μανώλη, Μαρία, Ελένη, Δέσποινα, Γαρυφαλλιά, Σάντυ, Αναστασία, Δήμητρα, Μάνο, Μάνθα, Αθηνά, Καθολική, Γιάννη… η ψυχή και η ελπίδα  όλων των δράσεων της προσφοράς και του εθελοντισμού..
18.   Όλα τα Μ.Μ.Ε έντυπου, ηλεκτρονικού τύπου και τα social media  της Ρόδου για την προβολή της δράσης.

Αγαπητοί  μας αναγνώστες και φίλοι . Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε  από τον πυρήνα μιας μικρής ομάδας που αποτελείται από το προεδρείο και τα μέλη της Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α ΡΟΔΟΥ, αλλά στηρίζεται και  στην δική σας αγάπη και στην  ανιδιοτελή προσφορά σας και σας ευχαριστούμε.
Θέλουμε  όμως αυτή η ομάδα να μεγαλώσει.  Θέλουμε και επιθυμούμε  να έρθετε κοντά μας, να διαπιστώσετε την διαφάνεια των ενεργειών μας, την διαχείριση που κάνουμε και κυρίως να μας βοηθήσετε με τις ιδέες, τις σκέψεις και τις  προτάσεις σας.
Θέλουμε και προσπαθούμε να προβάλουμε το Θέμα της Οδικής Ασφάλειας και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: την οδική ασφάλεια  για όλους μας  για να γίνουν οι δρόμοι ασφαλείς   για τους πεζούς και τους οδηγούς.
Ευχή της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, Υγεία για όλους. Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με αίσθημα ευθύνης για να συμπεριφερόμαστε σωστά στους δρόμους, τηρώντας τον Κ.Ο.Κ, τον Κώδικα Ζωής, με σκέψη τους αγαπημένους μας. Νοιαζόμαστε και τους περιμένουμε να επιστρέψουν με ασφάλεια στο σπίτι. Νοιαζόμαστε για τη ζωή, με την ευχή να φέρει σε όλους  το 2017 υγεία, δύναμη, πίστη, ευθύνη για το καλό.

Ευχόμαστε σε όλους  από την καρδιά μας,

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΑΣΦΑΛΕΙΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ για το 2017….γιατί η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α ΡΟΔΟΥ είμαστε όλοι εσείς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: