Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr10 Αυγ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 11 -23 Αυγούστου 2017: Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, συμμετέχει και φέτος για έβδομη χρονιά στην 52η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας της Κρεμαστής


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, συμμετέχει και φέτος για έβδομη χρονιά στην 52η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας  και Αγροτικής Οικονομίας  της Κρεμαστής, με δικό της περίπτερο το οποίο παραχωρείται από τον Πρόεδρο και Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής.
Στόχος της συμμετοχής μας η άμεση  επικοινωνία με τους επισκέπτες της έκθεσης, αναλύοντας  τα οφέλη της ασφαλούς οδήγησης παρέχοντας με κάθε δυνατό τρόπο και σχεδιασμό κάθε πληροφορία για ασφαλή οδήγηση και αλλαγής συμπεριφοράς για την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων στην περιοχή μας.
Οι επισκέπτες, εάν επιθυμούν  θα έχουν την δυνατότητα να δεσμευτούν  ότι θα τηρούν τα όρια ταχύτητας συνεχίζοντας την καμπάνια του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ 2017 #SlowDown Save Lives (#ΕλαττώστεΤαχύτητα  Σώστε Ζωές), γνωρίζοντας όλοι ότι η υπερβολική ταχύτητα είναι η πρώτη αιτία τροχαίων συγκρούσεων.
Μας δίνεται  λοιπόν η δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας με τους επισκέπτες του περιπτέρου της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, να ανταλλάξουμε  ιδέες και απόψεις για την Οδική Ασφάλεια, να ακούσουμε  προτάσεις και να μοιράσουμε  έντυπα με συμβουλές.
Στο περίπτερο μας, θα διατίθενται λαχνοί ( 1€ ο λαχνός). Οι συμμετέχοντες  θα λάβουν μέρος στη κλήρωση ενός ποδηλάτου και  ενός προστατευτικού κράνους. Χορηγός  για έβδομη συνεχόμενη χρονιά η ΒΑΚΑΡ Α.Ε . Η κλήρωση θα γίνει με την λήξη της έκθεσης 23 Αυγούστου 2017 στο περίπτερο και θα ειδοποιηθεί άμεσα ο/η τυχερός/η της κλήρωσης.
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μπορείτε να προμηθευτείτε τετράδια με έργα από τους μαθητές των σχολείων μας μοναδικά, από την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας 2015 #SaveKidsLives. Θα μάθετε τι ζητούν τα παιδιά όλου του κόσμου από εμάς τους μεγάλους για την ασφαλή μετακίνησή τους.
Στις 20 Αυγούστου 2017, Κυριακή και ώρα 7μμ στο Πνευματικό Κέντρο Κρεμαστής θα πραγματοποιηθεί  ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: Τροχαίες Συγκρούσεις-Τρόπος Ζωής-Α΄ Βοήθειες, από την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ–Διασώστες ΡΟΔΟΥ ΕΚΑΒ. Ακολουθεί   βιωματικό Συμπεριφορά οδηγού υπό την επήρεια αλκοόλ. Εισηγητές: Δημήτρης Ιωσήφ Ιατρός, μέλος της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ και Σπανός Παναγιώτης, Διασώστης -ΕΚΑΒ
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τους δρόμους ασφαλείς. Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, είναι ένα κομμάτι της Ροδιακής Κοινωνίας, είμαστε όλοι εσείς.  Στηρίξτε μας.

Καλή Παναγιά με ασφαλείς διαδρομές. Οδηγώ με ασφάλεια για να φτάσω  με ασφάλεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: