Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr















20 Δεκ 2019

Τα υπέρογκα πρόστιμα της Τροχαίας

Έχεις αισθανθεί ποτέ αδικημένος από την συμπεριφορά της Τροχαίας? Ήταν άδικη η ζωή μαζί σου, εκείνη την ημέρα που σε σταμάτησαν σε μπλόκο? Ήρθε η ώρα να νιώσεις καλύτερα!

Όλοι μας κάποια στιγμή τα έχουμε βάλει με την τύχη μας, γιατί μας σταμάτησε η τροχαία και μας έκοψε μια κλήση. Τις περισσότερες φορές ξέρουμε ότι έχουμε σφάλει, αλλά τα βάζουμε με τον κακό μας δαίμονα, γιατί το αναπάντεχο αυτό έξοδο μας κάνει να επικαλούμαστε τα Θεία... Υπάρχει όμως και Θεός! Και σήμερα σου δίνει να καταλάβεις ότι δεν είσαι τίποτα παραπάνω από μια σταγόνα ενός τεράστιου ωκεανού, αφού στο εξωτερικό τα πρόστιμα της Τροχαίας ξεφεύγουν από τα όρια. Κι αν μέχρι σήμερα έχεις σιχτιρίσει κάμποσες φορές για την τύχη σου, σκέψου να βρισκόσουν στην θέση των παρακάτω φίλων που τους έπιασε η τσιμπίδα του νόμου.
- Αγγλία BMW M3 – 3.500 ευρώ
Βρισκόμαστε στο 2006 όπου ένας Βρετανός οδηγός συνελήφθη από τις κάμερες να οδηγεί τη BMW M3 CSL με πάνω από 250 χλμ. σε Εθνικό δρόμο κυκλοφορίας. Και δεν έφτανε μόνον αυτό, αφού οι φωτογραφίες από τις κάμερες ελέγχου ταχύτητας, έδειξαν πως ταυτόχρονα μιλούσε και στο κινητό του τηλέφωνο. Το πρόστιμο που του επιβλήθηκε ήταν 3.500 ευρώ και αφαίρεση της άδεια οδήγησης για 1 χρόνο.
 

- Καναδάς Suzuki Hayabusa – 10.500 ευρώ
Δεν ξέρω τι ήταν πραγματικά πιο τσουχτερό στον Καναδά. Το κρύο ή το πρόστιμο που κλήθηκε να πληρώσει ένας οδηγός μοτοσυκλέτας, αφού το 2010 σε τακτικό έλεγχο που του έγινε, προέκυψε η αφαίρεση του διπλώματος του. Στον μακρινό Καναδά, έχεις το δικαίωμα να πληρώσεις κάτι παραπάνω και να γλυτώσεις την αφαίρεση, κι έτσι ο άτυχος αναβάτης κλήθηκε να πληρώσει συνολικό πρόστιμο 10.500 ευρώ προκειμένου να κρατήσει το δίπλωμα του.
 
 
- Ελλάδα Mercedes ML 400 CDI - 20.370 ευρώ
Λίγο καιρό πριν, ένας Καβαλιώτης συμπατριώτης μας, ιδιοκτήτης μιας Mercedes ML 400 CDI Βουλγαρικών πινακίδων κυκλοφορίας, κλήθηκε τελεσίδικα να πληρώσει το ποσό των 20.370 ευρώ. Μετά από έλεγχο που του έγινε απεδείχθη πως παρανόμως κυκλοφορούσε με ξένες πινακίδες με μοναδικό στόχο να εκμεταλλευτεί τη χαμηλή φορολογία, μη πληρώνοντας φόρο πολυτελείας και τεκμήριων διαβίωσης.
 

 
- Φιλανδία Bentley Continental GT – 62.000 ευρώ
Η Φιλανδία (όπως και πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης) έχει κλιμακούμενα Τροχαία πρόστιμα. Αυτό σημαίνει πως ανάλογα με το εισόδημα σου, πληρώνεις και το ανάλογο αντίτιμο. Και παρόλο που αποτελεί μια από τις παραδοσιακές χώρες παραγωγής ταλέντων γρήγορης οδήγησης, οι αρχές δεν δείχνουν την ίδια ευαισθησία. Έτσι, ένας νεαρός επιχειρηματίας πιάστηκε να ξεπερνά το όριο ταχύτητας με μια Bentley Continetal GT. Αφού αρχικά ελέγχτηκε το εισόδημα του, στο τέλος του κατοχυρώθηκε πρόστιμο αξίας 62.000 ευρώ. 
 

- Ντουμπάι Lamborghini Gallardo – 66.000 ευρώ
Το Ντουμπάι αποτελεί έναν εξωτικό προορισμό που όλοι οι έχοντες το χρήμα θέλουν να βρεθούν και να ξεσαλώσουν. Με αυτούς τους σκοπούς βρέθηκε στην χώρα και ένας Βρετανός τουρίστας το 2010. Και αφού νοίκιασε μια Gallardo, ξεκίνησε να της πίνει το αίμα στους δημόσιους δρόμους. Και ενώ η Τροχαία τον σταματούσε για σωρεία παραβάσεων αυτός επί δύο ημέρες συνέχιζε να ξεσαλώνει με το νοικιάρικο exotic car. Συνολικά παρέλαβε 12 κλήσεις συνολικής αξίας 41.000 ευρώ, συν 25.000 για να παραλάβει την κατασχεμένη Lamborghini και να την παραδώσει στην εταιρία ενοικίασης.
 

 
- Αυστραλία Lamborghini Gallardo - Κατάσχεση ιδιοκτησίας
Στην Αυστραλία φημίζονται για τους αυστηρούς νόμους τους σε κάθε επίπεδο. Δεν βρίσκουμε τους λόγους όπου η Τροχαία της χώρας θα ήταν ελαστική. Έτσι, ο ιδιοκτήτης μια Gallardo (κάτι πρέπει να συμβαίνει με το συγκεκριμένο μοντέλο) συνελήφθη να έχει υπερβεί το όριο ταχύτητας κατά 90χλμ. Το αυτοκίνητο το οδηγούσε ο μηχανικός του συνεργείου που συντηρούσε το αυτοκίνητο, αλλά και πάλι δεν άλλαξε η έκβαση της υπόθεσης. Η κατάσχεση του πολυτελούς εξωτικού μοντέλου ήταν δικαστικό γεγονός.
 

 
- Ελβετία Ferrari Testarossa – 255.000 ευρώ
Η Ελβετία είναι ακόμα μια από τις χώρες που τα πρόστιμα αξιολογούνται ανάλογα με το εισόδημα του παραβάτη. Είναι λογικό λοιπόν σε μια χώρα σαν την Ελβετία που το χρήμα ρέει σαν ποτάμι και κατοικείτε πλέον από πολύ επιφανείς επιχειρηματίες, να έχουν συμβεί και κωμικοτραγικά περιστατικά. Ένα εξ αυτών ήταν όταν ένας ζάμπλουτος ιδιοκτήτης μιας Ferrari Testarossa, παραβίασε αμέτρητες φορές των Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να χρεωθεί με συνολικά πρόστιμα ύψους 255.000 ευρώ.


 
- Γερμανία Mercedes SLS AMG – 880.000 ευρώ
Έχεις ακούσει φαντάζομαι αμέτρητες φορές για εισαγωγές αυτοκινήτων από την Γερμανία. Είναι μια πτυχή του εμπορίου που είναι ιδιαιτέρως διαδομένη την τελευταία 30ετια. Ένας Σουηδός υπήκοος ξεκίνησε το ταξίδι του ώστε να πάει να παραλάβει μια ολοκαίνουργια SLS AMG. Επιστρέφοντας στην χώρα του και αφού είχε ήδη πάρει στα χέρια του το νέο του αυτοκίνητο, τα ραντάρ της Τροχαίας τον έπιασαν να οδηγεί με σχεδόν 300χλμ/ωρα. Μέχρι να το σταματήσουν οι αστυνομικοί, είχε καταφέρει να διαγράψει μεγάλη διαδρομή με ιλιγγιώδη ταχύτητα, με αποτέλεσμα το τελικό πρόστιμο να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και να αγγίξει τις 880.000 ευρώ. Ο Σουηδός οδηγός μάλλον δεν θα ταξιδέψει ποτέ ξανά για την Γερμανία.

Αναδημοσίευση https://www.autoagora.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: