Τον Ιανουάριο είχαμε δημοσιεύσει την απίστευτη περιπέτεια του Παναγιώτη Δρακουλάκου, οδηγού μοτό, με τον σοβαρό τραυματισμό του το 2016, από οδηγό κλούβας που βγήκε από αγροτικό στον επαρχιακό δρόμο χωρίς να σταματήσει και να ελέγξει την κυκλοφορία. (ΕΔΩ).  

Χθες όπως μας ενημερώνει ο ίδιος είχαμε νέο, πανομοιότυπο τροχαίο στο ίδιο ακριβώς σημείο!

Ενημερώνουμε όσους πρόκειται να επισκεφθούν την περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης πως στην περιοχή Δήμος, Αστυνομικές αρχές και Δικαιοσύνη συμφωνούν πως σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα ισχύει τοπικός ΚΟΚ με προτεραιότητα σ όσους κινούνται στις αγροτικές οδούς.

 
Ακόμα ένα τροχαίο στην «Διασταύρωση»
Ακόμα ένα τροχαίο στην «Διασταύρωση» που ο Δήμος Δυτικής Μάνης / Municipality of West Mani φρόντισε να τσιμεντοστρωθεί με παράνομη άδεια που βγήκε εντός 24ώρου, ώστε να καλύψει την παράβαση καθήκοντος και αλλοίωση στοιχείων που έκανε ο Διοικητής του Α.Τ. Καρδαμύλης στην καταγραφή του δικού μου τροχαίου και ο οποίος εκτός από την παρερμηνεία του ΚΟΚ και της σήμανσης που έκανε στην καταγραφή, βάφτισε τον χωματόδρομο που υπήρχε τότε στο σημείο σε «τσιμεντόδρομο» ώστε να δώσει προτεραιότητα με το ζόρι σε αυτόν που πετάχτηκε μέσα στον κεντρικό δρόμο και προκάλεσε το τροχαίο.
Μετά την παράνομη τσιμεντόστρωση, ζητήθηκε με αίτηση από τον Δήμο (αρ.πρωτ. 8185 17/10/2016) να γίνει μια κυκλοφοριακή μελέτη ή έστω να μπουν ρυθμιστικές πινακίδες στο σημείο για να επανέλθει η διασταύρωση στο προηγούμενο καθεστώς επειδή ρίχνοντας τσιμέντο, σύμφωνα πάντα με το άρθρο 26 του ΚΟΚ, άλλαξαν τα χαρακτηριστικά και οι προτεραιότητες των δύο δρόμων.
Από τότε, 4 χρόνια μετά, όχι μόνο δεν μπήκαν πινακίδες αλλά από τον Δήμο δεν μπήκε κανείς στον κόπο να απαντήσει καν στην αίτηση μου.
Προφανώς τις ευαισθησίες και τα γρήγορα αντανακλαστικά ο Δήμος Δυτικής Μάνης τα κρατάει μόνο για τις λαμογιές του με παράνομες αδειοδοτήσεις και παρεμβάσεις και όχι για την οδική ασφάλεια των πολιτών και επισκεπτών της περιοχής.
Το κερασάκι;
Ο εξώστης της εκκλησίας που εμποδίζει την ορατότητα και προκαλεί τα ατυχήματα είναι παράνομος, ενώ το Α.Τ. Καρδαμύλης, ο Δήμος και η στατιστική υπηρεσία δεν έχουν ιδέα για το πόσα τροχαία συνολικά έχουν συμβεί εκεί ώστε να χαρακτηριστεί το σημείο επικίνδυνο.
Παναγιώτης Δρακουλάκος