Ετικέτες

Με αφορμή το τραγικό συμβάν του Σαββάτου 4 Σεπτέμβρη στον Ωρωπό, στην επαρχιακή οδό Αυλώνος – Σκάλας Ωρωπού, με θύμα ένα  17χρονο οδηγό μηχανής (ΕΔΩ) που έγινε στον ίδιο δρόμο για τον οποίο οι αρχές είχαν προειδοποιηθεί από αλλεπάλληλα τροχαία συμβάντα (ενδεικτικά: δυο εκκλησάκια σε 90 μέτρα στις γωνίες με Αγίας Μαρίνας και Παιδικής Χαράς) αλλά και από έγγραφα υπομνήματα κατοίκων και συλλογικοτήτων της περιοχής που ζητούσαν τη λήψη μέτρων, δημοσιεύουμε επιστολή που στάλθηκε στο Δήμο Ωρωπού τον Ιούλιου του 2021 (Αρ. Πρωτοκόλλου Δήμου Ωρωπού 16738/21/7/21 και κοινοποιήθηκε σε συναρμόδιους φορείς.

13 Μήνες μετά δεν έχει δοθεί καμία απάντηση από το Δήμο, ενώ δεν έχει υλοποιηθεί ούτε η (ανεπαρκής για την επίλυση του προβλήματος αλλά αναγκαία) προτεινόμενη από την Περιφέρεια Αττικής «νέα φωτεινή σηματοδότηση για πεζούς επί της επαρχιακής οδού Αυλών – Σκάλα Ωρωπού (Λ. Παρούση) στο ύψος του Νηπιαγωγείου Σκάλας Ωρωπού, στο Δήμο Ωρωπού» για την οποία εκπονήθηκε μελέτη από την ίδια.

Η θανατηφόρα σύγκρουση με θύμα τον 17χρονο Βασίλη έγινε στον ίδιο δρόμο, σε απόσταση μικρότερη των 3 χιλιομέτρων από την περιοχή που εστιάζει η επιστολή, σ ένα δρόμο που στο σύνολο του το όριο ταχύτητας (από 30 έως 50km/h)  όχι απλά δεν τηρείται αλλά αποτελεί πεδίο συνεχών προσπεράσεων με ταυτόχρονη παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής. Φυσικά χωρίς καμία επιτήρηση και χωρίς καμία υποδομή που να εμποδίζει την ανάπτυξη ταχυτήτων.


Ο

Κανείς δεν μπορεί να παριστάνει πως δεν ήξερε…

Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Δήμος Ωρωπού: Ελήφθη 21-7-21/Α.Π.: 16738

ΑΙΤΗΣΗ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΩΡΩΠΟΥ

Προς: Δήμο Ωρωπού

Κοινοποίηση: Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού, Ασφάλεια Ωρωπού, Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, Διεύθυνση Τροχαίας Κηφισιάς

Θέμα: Άμεση Παρέμβαση παντός Υπευθύνου ως προς την ομαλή διέλευση των οχημάτων επι της Λεωφόρου Παρούση στο Τμήμα που διέρχεται εντός της Δημοτικής Κοινότητας Ωρωπού.

Ως δημότες Ωρωπού αλλά και συγκεκριμένα ως κάτοικοι της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΩΡΩΠΟΥ, σας ενημερώνουμε ότι:

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση παντός υπευθύνου (Δήμος Ωρωπού, Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού, Διεύθυνση Τροχαίας Κηφισιάς) όπως ενεργήσετε καθ΄όλες τις νόμιμες διαδικασίες, μελέτες και υλοποίηση των έργων, με σκοπό την ομαλή διέλευση των οχημάτων, κατά μήκος της ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΠΑΡΟΥΣΗ, τμήμα της οποίας διέρχεται εντός της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΩΡΩΠΟΥ.

Επι καθημερινής βάσης, γινόμαστε μάρτυρες κακής οδικής συμπεριφοράς ασυνείδητων οδηγών, οι οποίοι αγνοούν την επικινδυνότητα καθώς διέρχονται εντός της κοινότητας μας παραβιάζοντας τις όποιες σημάνσεις υπάρχουν κατά μήκος της λεωφόρου (ορίων ταχύτητας, παράνομες προσπεράσεις, κλπ), αγνοώντας τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ίδιοι αλλά ακόμα περισσότερο οι κάτοικοι της κοινότητας μας. Σε όλο το μήκος της λεωφόρου υπάρχουν κατοικίες, αλλά και πολλά σημεία εξυπηρέτησης των κατοίκων (φούρνοι, καταστήματα εστίασης, φαρμακείο, εταιρεία κατασκευής αλουμινίων, κοινοτικό κατάστημα, ιατρείο, βενζινάδικο,pet shop).

Επίσης υπάρχει παιδική χαρά με 2 γήπεδα αθλητικών δραστηριοτήτων και μια πλατεία όπου υπάρχει ένα εκκλησάκι (Αγία Παρασκευή), όπου συχνά τελούνται λειτουργίες και μυστήρια βάπτισης.

Και το σημαντικότερο όλων, είναι ότι υπάρχει νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο!

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, ο κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος είναι μεγάλος, αν αναλογιστούμε ότι έχουν γίνει αρκετά ατυχήματα μέχρι τώρα, εκ των οποίων κάποια δυστυχώς ήταν θανατηφόρα!

Ο φόβος που επικρατεί στους κατοίκους της κοινότητας μας είναι αδιαμφισβήτητος. Υπάρχουν κάθετοι δρόμοι που καταλήγουν στη λεωφόρο, δίχως να υπάρχει επαρκής ορατότητα, με τους ασυνείδητους οδηγούς να απειλούν τη σωματική ακεραιότητα αλλά και τη ζωή μας, ανά πάσα στιγμή. Ειδικότερα των παιδιών, που είναι εκτεθειμένα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο…

Κι εδώ θα σταθούμε περισσότερο! ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Προέχει η ασφάλεια των παιδιών πρωτίστως, που αυτή την στιγμή απολαμβάνουν το καλοκαίρι, γυρνώντας με τα ποδήλατα τους ή πεζά, σε όλο το χωριό!

Προέχει η ασφάλεια των γονέων, που συνοδεύουν τα παιδιά τους στην παιδική χαρά και στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής!

Προέχει η ασφάλεια των μαθητών, των γονέων και των δασκάλων του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου, δίχως να υπάρχει ειδικός χώρος στάθμευσης, δίχως να διακόπτεται η κυκλοφορία ή να ρυθμίζεται και δίχως να προστατεύονται μαθητές (μεγαλύτερες τάξεις του δημοτικού) που μεταβαίνουν δίχως συνοδεία, τόσο κατά την προσέλευση και αποχώρηση, όσο και κατά το ωράριο λειτουργίας!

Υπάρχουν σημεία όπου περιμένουν το σχολικό μαθητές γυμνασίου και λυκείου, όπου πολλές φορές είναι υποχρεωμένοι να περνούν στην απέναντι πλευρά της λεωφόρου για να επιβιβαστούν στα σχολικά λεωφορεία!

Προέχει η ασφάλεια των καταστημάτων της κοινότητας μας και των πελατών τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας!

ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ!

Εμείς, ως κάτοικοι της κοινότητας, είμαστε ενωμένοι σε αυτό, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε αλλά και να πιέσουμε αν χρειαστεί προς πάσα κατεύθυνση, κατά παντός αρμοδίου, ώστε να εξασφαλίσουμε, την ασφάλεια όλων μας, με σκοπό να επανέλθει η ηρεμία κα η εμπιστοσύνη στη ζωή των κατοίκων στη κοινότητα μας.

Αντίγραφά της επιστολής έχουν σταλεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού, Ασφάλεια Ωρωπού, Διεύθυνση Τροχαίας Κηφισιάς, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και σε φορείς που σχετίζονται με την Δημοτική Κοινότητα Ωρωπού.

Παρακαλούμε να μας απαντήσετε γραπτώς εντός του νόμιμου χρονικού ορίου.

                                                            ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ:

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Ωρωπού.

Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Ωρωπού.

Πολιτιστικός Σύλλογος Ωρωπού «Ο ΑΣΩΠΟΣ»

Ενορία «Αγία Μαρίνα»

12 Καταστήματα της περιοχής και 128 κάτοικοι της Κοινότητας.

Όλες οι υπογραφές: ΕΔΩ

Διαβάστε: την από 16/2/2022 επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Έργων και Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής προς την  Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής με Θέμα: «Μελέτη νέας φωτεινής σηματοδότησης για πεζούς επί της επαρχιακής οδού Αυλών – Σκάλα Ωρωπού (Λ. Παρούση) στο ύψος του Νηπιαγωγείου Σκάλας Ωρωπού, στο Δήμο Ωρωπού » ΕΔΩ

Διαβάστε: την από 22/9/2021 απάντηση της Τροχαίας Β/Α Αττικής που με ένα έλεγχο θεώρησε ότι έλυσε το πρόβλημα ΕΔΩ

Σημείωση: Σε μια βδομάδα ανοίγουν τα σχολεία. Είναι δυνατόν ακόμα μια σχολική χρονιά να κυλίσει μέσα στην αγωνία και την αβεβαιότητα για εκατοντάδες παιδιά και τις οικογένειες τους;