Στις 28 Φεβρουαρίου 2024, σε συγκέντρωση στην Καλαμπάκα μίλησε ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης και θείος της Αναστασίας που δολοφονήθηκαν στο προδιαγεγραμμένο μαζικό έγκλημα των Τεμπών.

Δημοσιεύουμε παρακάτω την ομιλία του και παραθέτουμε το σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στο trikalaola.gr Στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα ΜΜΕ την ακύρωσαν πλήρως αναφερόμενα αποκλειστικά στην «σπαρακτική κραυγή του πατέρα» στο κλείσιμο της ομιλίας του. Αλλά και τα λίγα που την δημοσίευσαν φρόντισαν να την «στρογγυλέψουν» κόβοντας φράσεις για να την φέρουν στα μέτρα τους.

Αυτή είναι η δημοσιογραφία στην Ελλάδα. Αυτοί που δεν επιτρέπουν να ακουστεί πως «η σιωπή είναι για τους δειλούς. Εμείς είμαστε λύκοι, έχουμε οργή, έχουμε μίσος». Οποιαδήποτε παρέκκλιση από το  στερεότυπο του πονεμένου – αξιολύπητου γονιού θα πρέπει να μπαζώνεται.

 «28/2/23 -28/2/24 Ένας χρόνος από τότε που σε αυτό το μέρος είδαμε και χαιρετήσαμε για τελευταία φορά τα παιδιά μας. Τα παιδιά μας που στην πορεία γίνανε και δικά σας παιδιά, παιδιά ολόκληρης της Ελλάδας. Ας γίνει αυτή η μέρα – όχι μόνο σήμερα, αλλά για όλα τα επόμενα χρόνια – ημέρα μνήμης και θύμησης για τον τόσο άδικο χαμό τους  

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις και εσείς βλέπετε έναν αγώνα που γίνεται από όλες τις οικογένειες τις δικές μας, των παρευρισκόμενων και τις 57. Ένας αγώνας για να βρεθεί δικαιοσύνη. Και επιτέλους οι υπεύθυνοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Πριν από έναν χρόνο, ο υπουργός ο Καραμανλής μας κουνούσε τα χαρτιά, το πιο ασφαλές μέσο, μετά από ένα χρόνο μας κουνούσε πάλι το δάκτυλο και να αρνείται τα πάντα. Σε μια εξεταστική επιτροπή ο κύριος Αγοραστός σαν άλλος ηθοποιός στο έργο «η Μαρία της Σιωπής» έρχεται και επικαλείται το δικαίωμα της σιωπής.

Η σιωπή είναι για τους δειλούς.

Εμείς είμαστε λύκοι, έχουμε οργή, έχουμε μίσος. 

Μια εξεταστική επιτροπή που σκοπό είχε τη συγκάλυψη και τίποτα άλλο. Είχε τη συγκάλυψη για μη τυχόν και αποδοθούν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα. Και αναρωτιέμαι αφού τα κάνατε όλα σωστά, γιατί δεν παραιτείστε της πολιτικής ασυλίας να βρεθείτε απέναντι στη δικαιοσύνη σαν ίσος προς ίσο;

Γιατί;

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τέλους. Θα είμαι εδώ μέχρι και ο τελευταίος υπεύθυνος να βρεθεί στη φυλακή. Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας, σ όλον αυτό τον αγώνα και ιδίως στον αγώνα σας θέλουμε δίπλα μας όταν θα ξεκινήσουν τα δικαστήρια εκεί θα δοθεί ο ύστατος αγώνας για την δικαίωση των παιδιών μας.

Γιατί κάποτε σ αυτό το κράτος πρέπει να λάμψει το φως και η αλήθεια.

Τα παιδιά μας χάθηκαν τόσο αναίτια. Τόσο άδικα. Πλέον ο πόνος μου δεν γίνεται δάκρυ. Γίνεται μίσος, οργή και θυμός. Μαζί μας βρίσκονται και τα αδέλφια, οι οικογένειες που ήρθαν από το νομό, από άλλους νομούς η οικογένεια του αδερφού πλέον του Δημήτρη του Κουτσόπουλου, η οικογένεια του Χρήστου του Βλάχου, η οικογένεια του Κώστα του Λάττα, η οικογένεια του Ηλία του Παπαγγελή.

Αυτές είναι οι οικογένειές μας, αυτά είναι τα αδέλφια μας! Να είστε όλοι πάντα καλά και να θυμόσαστε: στη θέση αυτή μπορεί να ήταν ο καθένας σας! Να είστε πάντα δίπλα μας. Ευχαριστώ.

Χρύσα, Θώμη, Αναστασία, μου λείπετεΑθάνατες!

VIDEO:https://www.youtube.com/watch?t=9&v=K06dnKthLk8&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fsostegr.wordpress.com%2F&source_ve_path=OTY3MTQ&feature=emb_imp_woyt

Αναδημοδίευση:https://sostegr.wordpress.com/