Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr21 Δεκ 2009

Οι πιο " ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ " άνθρωποι της COP 15

Στη διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή στην Κομπεγχάγη πρέπει να είναι οι δύο Έλληνες: ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου και η Υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και επίπλέον γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τον Πρωθυπουργό στις ΗΠΑ.
Η ελληνική αποστολή, αξίζει να σημειωθεί αρχικώς -περί τα 85 άτομα(!)-που ανάγκασε τον κ. Πρωθυπουργό να ζητήσει από τους συνεργάτες του να περικοπεί ο αριθμός των συμμετεχόντων. Τελικώς " κ'οπηκαν " μόνο 20 άτομα και συνταξίδεψαν 65.
Από αυτούς οι 4 ήταν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργικού γραφείου και 5 μέλη της προσωπικής ασφαλείας. Τέσσερα ήταν τα κυβερνητικά στελέχη που είχαν και επαφές με ξένες αντιπροσωπείες. Η κα Μπιρμπίλη και οι υφυπουργοί Περιβάλλοντος, Εξωτερικών, και Επικρατείας, πέντε αντιπρόσωποι της Βουλής και τα υπόλοιπα 50 μέλη της ελληνικής αποστολής ήταν τεχνοκράτες και εκπρόσωποι ΜΚΟ.
Η ελληνική αποστολή διασπάστηκε τόσο από πλευράς καταλυμάτων όσο και στις βραδυνές εξόδους.
Στη ομιλία του ο Πρωθυπουργός στο ΖΑΠΕΙΟ, αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα μεταξύ των άλλων είναι πρώτη και στα ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ.
Στη Πρώτη Διουπουργική Διάσκεψη για την ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ στη Μόσχα 19 & 20 Νοεμβρίου 2009, η Ελλάδα κατά πληροφορίες δεν εκπροσωπήθηκε από κανένα Υπουργό.
Παρά τα έγγραφα που αποστείλαμε ουδεμία ενημέρωση έχουμε λάβει σχετικά.
Πότε θα καταλάβουν και θα αποφασίσουν για την σπουδαιότητα του θέματος και δεν θα ενεργούν έτσι, χωρίς Εθνικό σχεδιασμό και πολιτική βούληση για να αντιμετωπίσουν τις τόσες ανθρώπινες ζωές που χάνονται στους δρόμους ή και τους τόσους ανάπηρους από τα τροχαία δυστυχήματα;
Επιτέλους.... Δεν τους ενδιαφέρει;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Sony Good Bar Procedure Review

Here is my site: optoma hd33

Ανώνυμος είπε...

House Wheelchair Ramps

my homepage ... free video to mp3 converter :: ::