Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr19 Απρ 2011

ΕΞΥΠΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ "ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ" ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ


Υπόσχεται στους οδηγούς συντομότερες διαδρομές χωρίς μποτιλιάρισμα Μία καινοτομική τεχνική που θα καθοδηγεί τον οδηγό ώστε να αποφεύγει τις κακοτοπιές του κυκλοφοριακού αναπτύσσουν ερευνητές στις ΗΠΑ δίνοντας τη δυνατότητα «πρόβλεψης» των κυκλοφοριακών συνθηκών ώστε η ενημέρωση να είναι ακριβής και έγκαιρη. Η τεχνική αναπτύσσεται από ερευνητές της εταιρίας πληροφορικής ΙΒΜ (στο πλαίσιο του προγράμματός της «Smarter Traveler»), του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ και του υπουργείου Μεταφορών της πολιτείας. Η τεχνολογία επεξεργάζεται δεδομένα πραγματικού χρόνου, τα οποία παρέχουν μια σειρά από ηλεκτρονικούς αισθητήρες που είναι εγκατεστημένοι στους δρόμους και στη συνέχεια μπορεί να κάνει προβλέψεις για το πώς είναι πιθανό να εξελιχθεί η κίνηση των οχημάτων στο άμεσο μέλλον. Επιπλέον μπορεί να συνδυάσει αυτές τις γενικές προβλέψεις με τις εξειδικευμένες ανάγκες του κάθε οδηγού και έτσι να του δώσει προσωπικές εκτιμήσεις για τον χρόνο κάθε διαδρομής, για τις αναμενόμενες συνθήκες κίνησης στο δρόμο. Η νέα τεχνολογία δεν αρκείται να ενημερώσει για τις συνθήκες στους δρόμους τώρα, αλλά προχωρά σε προβλέψεις για το μέλλον. Η «μηχανή ανάλυσης» στην οποία βασίζεται αφομοιώνει τεράστιους όγκους δεδομένων από τους αισθητήρες των δρόμων και, λαμβάνοντας υπόψη τις ιστορικές-στατιστικές τάσεις με βάση τη συσσωρευμένη εμπειρία του παρελθόντος, εκτιμά τι πρόκειται να συμβεί σε 20 ή 40 λεπτά αργότερα. Προς το παρόν, η νέα τεχνολογία δοκιμάζεται στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο και δεν διατίθεται ακόμα στο ευρύ κοινό. Η ΙΒΜ δήλωσε ότι ακόμα επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες προτού προσφέρει την υπηρεσία στους οδηγούς, ενώ πιστεύει ότι ένα παρόμοιο λογισμικό (με παρόμοιους αλγόριθμους πρόβλεψης) θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και σε άλλα πεδία, όπως να προβλέπει τις αιχμές στην χρήση ενέργειας και να συμβάλει στο να αποφεύγονται τα «μπλακ άουτ».

ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: