Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr24 Ιουλ 2011

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ Ι.Χ από την ΕλλάδαΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΠΙΤΣΙΝΗ
Σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες λειτουργούν μονάδες παραγωγής εξαρτημάτων, τμημάτων ή ολόκληρων αυτοκινήτων. Η Ελλάδα αποτελεί δυστυχώς εξαίρεση και απλώς εμπορευόμαστε, συντηρούμε και επισκευάζουμε αυτοκίνητα, μένοντας έξω από έναν παραγωγικό κλάδο που είναι σημαντικός μοχλός ανάπτυξης για πολλά κράτη. Και δεν μιλάμε μόνο για τις καθιερωμένες δυνάμεις του χώρου αλλά και για ανερχόμενες χώρες, όπως π.χ. το Μεξικό, όπου τα έσοδα από την κατασκευή αυτοκινήτων ξεπερνούν τα αντίστοιχα έσοδα από τον τουρισμό και την άντληση πετρελαίου!
Είναι προφανές ότι μόνο με ένα θαύμα θα μπορούσε να αλλάξει αυτή η κατάσταση για την πατρίδα μας. Υπάρχει όμως ένας άλλος τομέας της αυτοκίνησης που βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα και οι προοπτικές του προοιωνίζονται εξαιρετικές. Μιλάω για τα λιλιπούτεια, ηλεκτρικά αυτοκίνητα που αναμένεται να κατακλύσουν τα επόμενα χρόνια τις μεγαλουπόλεις της υδρογείου.
Αν έχουμε αποφασιστικότητα και αντιδράσουμε γρήγορα, προφταίνουμε να ανεβούμε στο συγκεκριμένο τρένο, όπου θα μπορούσαμε να εξελιχθούμε σε επιβάτες πρώτης θέσης. Η χώρα μας διαθέτει το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό για την εξέλιξη ηλεκτροκινητήρων και μικρών ηλεκτρικών οχημάτων, υπάρχουν πάμπολλες - και προς το παρόν αναξιοποίητες - δυνατότητες για την παραγωγή ενέργειας από εναλλακτικές πηγές και δεν χρειάζεται να προσεταιρισθεί οπωσδήποτε κάποια αυτοκινητοβιομηχανία - κολοσσό, καθώς στον συγκεκριμένο τομέα δραστηριοποιούνται και πολλοί μικροί κατασκευαστές.
Ως πρώτο βήμα θα μπορούσε να δημιουργηθεί μία μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών Ι.Χ., η οποία θα κάλυπτε αρχικά τις ανάγκες του κρατικού στόλου (συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών) και αργότερα των ενδιαφερόμενων ιδιωτών. Δεν πρόκειται για κάποιο ουτοπικό σενάριο, απαιτούνται απλώς πολιτική βούληση και τα απαραίτητα κίνητρα. Η ηλεκτροκίνηση δίνει την ευκαιρία στην Ελλάδα να αποκτήσει υπόσταση στον παγκόσμιο χάρτη της αυτοκινητοβιομηχανίας, προβάλλοντας μάλιστα ένα πράσινο προφίλ και δημιουργώντας υγιείς θέσεις εργασίας.

ΠΗΓΗ: AUTONEA 20/07/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: