Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr28 Φεβ 2012

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τον μικρό Μιχαλάκη από την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ


Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τον μικρό Μιχαλάκη από την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ

Σε όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας, επώνυμα και ανώνυμα σας ευχαριστούμε.

Αποδείξατε στην πράξη ότι η αγάπη και η αλληλεγγύη σας εκπροσωπεί και πηγάζει από την καρδιά σας.

Με την αγάπη σας, εκδηλώσατε την προσπάθεια που καταβάλαμε για να σας καταστήσουμε μέτοχο στα προβλήματα που ανέκυψαν στο Μιχαλάκη μετά από την τραγική απώλεια του μπαμπά του.

Κατανοήσατε ότι η αγάπη εξευγενίζει την ψυχή του ανθρώπου, καταπραΰνει τα ένστικτα μας και οδηγεί το πνεύμα και την σκέψη μας σε ότι ωραίο, μεγάλο, αληθινό και δίκαιο- μας δημιουργεί αυτήν την ανεπανάληπτη ηθική πληρότητα και ευτυχία ακόμα και όταν περνάμε δύσκολες καταστάσεις.

Με την αλληλεγγύη σας συνειδητοποιήσατε ότι ο Μιχαλάκης αποτελεί κοινωνική μονάδα και ότι χρειάζεται την συνεργασία όλων για να μπορέσει να καλύψει κάποιες ανάγκες μετά την απώλεια του μπαμπά.

Συνειδητοποιήσατε την αγάπη για τον συνάνθρωπό μας -που αποτελεί και τη θεμελιώδη προϋπόθεση -για την εκδήλωση της αλληλεγγύης, γιατί στην αγάπη βρίσκεται η ολοκλήρωσή της. Αυτό είναι πολύ βασικό, γιατί στις περιπτώσεις που απουσιάζει η αγάπη, η αλληλεγγύη παίρνει ένα χαρακτήρα τυπικό-μοιάζει σαν μία πράξη που γίνεται κάτω από την πίεση ορισμένων κοινωνικών συνθηκών.

Η προσφορά σας, η αλληλεγγύη σας ήταν πηγή της αυθόρμητης και ανιδιοτελούς αγάπης για τον Μιχαλάκη , ήταν και είναι πράξη πληρότητας και θα έχει θετικά και μόνιμα αποτελέσματα σε όλους εσάς.

Σας ευχαριστούμε και ζητούμε συγνώμη από όλους εσάς, γιατί είναι δύσκολο να δοθούν στο τύπο όλα τα ονόματα 170 επώνυμων και ανώνυμων συμπολιτών μας μεμονωμένα .

Ευχαριστούμε την ομάδα, Μαμάδες της Ρόδου, την Ελληνική Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Ρόδου, την Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Harley Davidson, τους υπαλλήλους του Παιδικού Σταθμού Αρχαγγέλου, ομάδα υπαλλήλων του Γ.Ν.Ρόδου, το Ροδιακό Σύλλογο Αυτοκίνησης.

Το ποσόν που συγκεντρώθηκε από την πώληση των t-shirt, ημερολογίων , αντισηπτικών στις 27,28 και 29 Ιανουαρίου 2012 στο ΑΚΤΑΙΟΝ και του λογαριασμού στην Τράπεζα Δωδ/σου, είναι 3.487,70€. Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, προσέφερε το ποσόν των 350€.

Αντίγραφο της κίνησης λογαριασμού της Τράπεζας μαζί με τα χρήματα θα δοθούν στη μαμά του Μιχαλάκη, όταν θα επιστρέψουν με το καλό από την Αθήνα.

Ευχαριστούμε τα Μ.Μ.Ε και όλα τα PORTAL που στήριξαν δυναμικά και αυτή την δράση μας.

Θα θέλαμε, επίσης να ευχαριστήσουμε την κ. Γωγώ Αγαπητού και τον κ. Μανώλη Αγαπητό Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών για την υποστήριξή τους στο Μιχαλάκη και στην μαμά του κατά την παραμονή τους στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐας Κυριακού». Ήταν κοντά μας από την αρχή όταν πληροφορήθηκαν το κάλεσμα μας για τον Μιχαλάκη και σε συνεχή επικοινωνία προσπαθήσαμε από κοινού να συμβάλλουμε στην υποστήριξή τους με κάθε δυνατό και αποτελεσματικό τρόπο.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που δείξατε στην ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, είναι ένα κομμάτι της Ροδιακής κοινωνίας, ένα σύνολο ανθρώπων που έχει πονέσει πολύ, αντλεί δύναμη από όλους εσάς, γιατί στηρίζεται από εσάς και επιθυμεί να γίνετε μέλη ή εθελοντές , να την αγκαλιάσετε, γιατί αξίζει να γνωριστούμε, γιατί αξίζει να μειώσουμε τα τροχαία δυστυχήματα και τον ανθρώπινο πόνο. γιατί αξίζει να υποστηρίζουμε όσους μας έχουν ανάγκη, γιατί η ανθρώπινη ΖΩΗ είναι ανεκτίμητη

Ένας και μοναδικός ο σκοπός των δράσεων μας και της παρουσίας μας.

Όλοι μαζί ας κάνουμε τους δρόμους ασφαλείς, οδηγούμε προσεκτικά, ο καθένας χρειάζεται την προσοχή των άλλων για να φτάσουμε με ασφάλεια κοντά σε αυτούς που μας αγαπούν και μας περιμένουν…

ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: