Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr6 Αυγ 2018

Να βοηθήσουμε τη Νατάσα να επιστρέψει στο σπίτι της.

Παρακαλώ βοηθήστε και στηρίξτε μας στην συγκέντρωση χρημάτων για την όμορφη, γενναία αδερφή μου Natasha.
Έκκληση της Amy Stevens, αδερφής της  Natasha
Η Natasha Stevens, από το Blackpool της Μ. Βρετανίας,  είναι 17 ετών και πριν λίγο καιρό πήγε για διακοπές με τους φίλους της στη Ζάκυνθο, γιορτάζοντας το τέλος του σχολείου της. Δυστυχώς, στις 6 Ιουλίου, η Natasha τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από ένα αυτοκινούμενο τετράτροχο (γουρούνα) στο οποίο ήταν επιβάτης.
Πολυτραυματίας, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ενδοκοιλιακή αιμοραγία υπεβλήθει σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλό της για να προσπαθήσει να σταματήσει την αιμορραγία και να αντιμετωπιστούν τα κατάγματα του κρανίου καθως επίσης και σε σπληνεκτομή.
Μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις  διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου παραμένει στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας υπο καταστολή  και μηχανική υποστήριξη.
Οι γιατροί ενημερώνονοντας την οικογένεια για την σοβαρότητα της κατάστασης τις πρώτες μέρες μετά το συμβάν, μας είπαν πως αν ήταν μεγαλύτερης ηλικίας δεν θα είχε επιβιώσει.
Η εμπρόσθια και η αριστερή πλευρά του εγκεφάλου της έχουν υποστεί βλάβη και παρόλο που έχει σημειωθεί πρόοδος, η έκταση / σοβαρότητα αυτής της βλάβης και η μακροπρόθεσμη επίδραση που μπορεί να έχει αυτή τη στιγμή είναι άγνωστη.
Η οικογένεια και οι φίλοι της Νατάσα τη θέλουν απεγνωσμένα στο σπίτι της καθώς νοσηλεύεται στο νοσοκομείο στην Ελλάδα εδώ και 3 εβδομάδες. Για να πετάξει σπίτι της, το κόστος του ασθενοφόρου είναι £ 30.000 το οποίο πρέπει να πληρωθεί εκ των προτέρων.
Οι όποιες δωρεές θα χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή αυτού του κόστους και για τυχόν μελλοντικό εξοπλισμό, φυσιοθεραπεία, αποκατάσταση,  έξοδα ταξιδίου κλπ που πιθανότατα θα χρειαστούν για να της δώσουν την καλύτερη δυνατή ευκαιρία για πλήρη αποκατάσταση.
Υποστηρίξτε τη Νατάσα και βοηθήστε να  την φέρουμε  πίσω σε μας.
Θέλουμε να δούμε το όμορφο χαμόγελό της πίσω στο πρόσωπό της.#getNatashaback.

Η έκκληση δημοσιοποιήθηκε στις 27 Ιουλίου και έχει μεγάλη ανταπόκριση. Ήδη μέσα σε 7 ημέρες μαζεύτηκαν πάνω από 23.000 £ κάνοντας ρεαλιστικό το στόχο της μεταφοράς της στην πατρίδα της μόλις οι γιατροί το επιτρέψουν.

Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: