Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr3 Αυγ 2019

ΔΙΑΒΑΣΗ στον επαρχιακή οδό Ρόδου-Καμείρου από την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ

Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α ΡΟΔΟΥ - Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας, σχεδίασε τη δεύτερη διάβαση χρώματος κίτρινου -άσπρου  στη Ρόδο

Η πρώτη  διάβαση ιδίου χρώματος έγινε στο Γενικό Λύκειο Κρεμαστής-Ρόδου 
όπου έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τους πολίτες-οδηγούς.
  Η δεύτερη διάβαση που έγινε  στο #OlympicPalaceHotel, αφιερώνεται στη Γερμανίδα Αστυνομικό #BadazyanArevicSamves και στο μικρό #OsterlundEmil που ακρωτηριάστηκε τον προηγούμενο χρόνο και σε όλους τους πεζούς που δεν βρίσκονται κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα. 
Ευχαριστούμε το μέλος της Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. ΡΟΔΟΥ Θωμά Μητσόπουλο Ergonis Constructions που διέθεσε τις πινακίδες εργοταξιακής σήμανσης και άτομα για την σχεδίαση της διάβασης, το μέλος μας Ioannis Stavlas το #ΑστυνομικόΤμήμαΙαλυσού τον Υποδιευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου Themis Kalamatas,  και το Olympic Palace Hotel. 
Υπόσχεση μας να συντηρούμε τη διάβαση για να μη ξεχνάμε τα όσα συνέβησαν και να δώσουμε όλοι οι οδηγοί μια υπόσχεση ότι πάντα θα ελέγχουμε το δρόμο όταν οδηγούμε.
Επί πλέον μετά από ενημέρωση με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, μεταφέρθηκε και η στάση των λεωφορείων του ΡΟΔΑ,  με δεδομένο ότι οι διαβάσεις πρέπει να τοποθετούνται αρκετά πριν τις στάσεις, ώστε να μην εμποδίζεται η ορατότητα του οδηγού από τυχόν σταματημένο λεωφορείο.

Σχετικά δημοσιεύματα:  https://www.rodiaki.gr/article/419250/h-eythyta-xekinhse-diagrammiseis-stoys-dromoys-ths-rodoy

https://iporta.gr/%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%be%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-olymbic-palace-%ce%bf%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84/?fbclid=IwAR25XPKV4WVXxtyZ9I6YXe0Zzd21Z_iWXWCyDwmT_crZe_ljFbyM-pF2F1Q

σχετικά: 
Themis Kalamatas, γράφει,
Υπάρχει μια ανοικτή κοινωνία πολιτών που αναζητεί κάτι καλύτερο απ το ψέμα και τις υποσχέσεις.
Η Eleni Karidi τόλμησε με την Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α ΡΟΔΟΥ - Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας της. 
Εγώ ως γνωστό σήμερα κλείνω τα 20 χρόνια μου στην Ρόδο.
Και τα 20 αυτά χρόνια στέκομαι δίπλα σε ότι καλό και λογικό για το Δίκαιο για το καλό της κοινωνίας και για την Ασφάλεια των πολιτών.
Φυσικά Στηρίζω καθαρά και ξεκάθαρα τον Αγώνα της κας Καρύδη και θα τον στηρίξω πιο ουσιαστικά στο μέλλον. Ακόμη και για τις λακκούβες υπάρχει προσωπικός αγώνας. Για μια λακκούβα που όλοι περνούν και την βλέπουν αλλά... ένας τρέχει να την κλείσει. (παράδειγμα λακκούβα οδού Φερενίκης στην Ιαλυσό κλπ κλπ κλπ ).

Στήριξε κι εσύ τον Αγώνα της. Μπορείς.
Μπράβο κα Ελένη

Δεν υπάρχουν σχόλια: