Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr4 Φεβ 2010

ΔΙΑΦΗΜΗΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ. Έλεγχος νομιμότητας


Εντολή προς την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου να διενεργήσει έλεγχο νομιμότητας για την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων στα οδικά δίκτυα των νησιών Ρόδου, Σύμης, Τήλου και Μεγίστης διέταξε χθες ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου, Κωνσταντίνος Μπούτσικος.
Συγκεκριμένα, ο Εισαγγελέας ζήτησε να διερευνηθεί αν οι πινακίδες τοποθετήθηκαν κατά παράβαση των οικείων διατάξεων που προβλέπουν τις προϋποθέσεις για την εγκατάστασή τους. Επεσήμανε μάλιστα ότι σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου η παρουσία των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων θεωρείται έγκλημα διαρκές και ότι θα εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία κατά των υπαίτιων.
Μάλιστα, την εποπτεία για την εφαρμογή της διαταγής προς την Αστυνομία, θα την έχει ο ίδιος ο Εισαγγελέας. Είναι η δεύτερη φορά που παρεμβαίνει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου για το θέμα των διαφημιστικών πινακίδων που υπάρχουν στη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά. Τον περασμένο Οκτώβριο, έδωσε εντολή προς όλους τους αρμόδιους φορείς να ξεκινήσει η διαδικασία της απομάκρυνσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, μερικές εκ των οποίων «ξηλώθηκαν».Από τον έλεγχο όμως της Αστυνομίας θα διαπιστωθεί κατά πόσο έχουν τηρηθεί τα νόμιμα στην τοποθέτηση των πινακίδων που εξακολουθούν να υπάρχουν στα νησιά μας. Το ζήτημα αυτό απασχολεί έντονα τη ροδιακή κοινωνία, αφού τίθεται πλέον θέμα οδικής ασφάλειας, ενώ η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου έχει επισημάνει και στο παρελθόν την επικινδυνότητά τους προς τους οδηγούς.Για το θέμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου έχει κάνει αναφορά σε όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Μεταφορών, ενώ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, με την οποία διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό διαφημιστικές πινακίδες «ξεφυτρώνουν» συνεχώς με το πρόβλημα να παίρνει μεγάλες διαστάσεις και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας.
ΠΡΟΟΔΟΣ 3-2-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://eekshop.com
You can purchase most of the risk-covering choosing and then for and in your children They can provide evidence to taste success a big be of assistance at going to be the time concerning their education and marriage. You can choose one or more that not only can they suit in other words you Money-back buying prove that to receive quite handy.