Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr27 Ιαν 2012

Οι χειρότερες ελληνικές παραβάσεις που καταγράφηκαν σε βίντεο

Οι χειρότερες ελληνικές παραβάσεις που καταγράφηκαν σε βίντεο

Πόσες φορές βλέπουμε χοντρές παραβάσεις του ΚΟΚ στον δρόμο και σκεφτόμαστε: "Αχ και να είχα μία κάμερα να το τραβήξω;". Ε λοιπόν κάποιοι... τυχεροί είχαν κάμερα μαζί τους και κατέγραψαν παραβάσεις άλλων που σε κάνουν να βγεις έξω από τα ρούχα σου!

Από την άλλη, οι οδηγοί που ήλπιζαν πως θα παραβατούν χωρίς να τους καταγράφει κανείς, λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο ή αλλιώς την κάμερα διαχείρισης κυκλοφορίας.

Δείτε παρακάτω τις χειρότερες ελληνικές παραβάσεις που καταγράφηκαν σε βίντεο (αλλά ευτυχώς δεν κατέληξαν σε ατύχημα):Οπισθοπορεία σε διασταύρωση-κόμβο
"Ουπς, όχι δεν έπρεπε να πάμε από δω. Τι κάνουμε;" Αλάρμ, οπισθοπορεία και στρίβουμε το όχημά μας προς τα κει που μας βολεύει.

Ο Μοτοσικλετιστής
Στολή; Όχι. Κράνος; Μπα. Προτεραιότητα στους πεζούς; Ποτέ! Κόκκινο φανάρι; Ναι, αμέ!Με παπί τέρμα αριστερά
Έχεις ένα παπάκι και κινείσαι στην Εθνική Οδό. Σε ποια λωρίδα από τις τρεις θα κινηθείς; Μα φυσικά στην... τέταρτη που βρίσκεται τέρμα αριστερά και εκτός των άλλων λωρίδων!


Η "Ασφάλεια" του ταξιτζή
Η ασημί Mercedes θα μπορούσε να είναι κάλλιστα το αυτοκίνητο ασφαλείας του οδηγού ταξί, αφού οδηγάει τόσο κοντά του, σαν να θέλει να τον προασπίσει. Απολαύστε ένα ρεσιτάλ μη τήρησης απόστασης ασφαλείας...
Αναστροφή στην Αττική Οδό
Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος: Οδηγός περνά με ταχύτητα κοντά από την έξοδο αλλά συνειδητοποιεί πως έχει κάνει λάθος καθώς έπρεπε να βγει σε αυτή την έξοδο. Ε, τι πιο ακίνδυνο από μία αναστροφή κόβοντας κάθετα και τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας, διανύοντας καμία 50αριά μέτρα αντίθετα από το ρεύμα ταχείας κυκλοφορίας και τέλος διασχίζοντας πάλι κάθετα τις τρεις λωρίδες για την έξοδο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: