ΑΥΤΟΠΤΗΣ 1: ”Στο σημείο ήμασταν περίπου 45(!) λεπτά, ενδιάμεσα έκανα άλλα 4 τηλεφωνήματα στο 100, αλλά ούτε αστυνομία ήρθε, ούτε ΕΚΑΒ. Και βέβαια, απ’ότι  με τραγικό τρόπο αποδείχτηκε, ούτε ο ΟΣΕ είχε ενημερωθεί για το συμβάν. Κατά την άποψή μου, για τον θάνατο των τεσσάρων ανθρώπων, υπεύθυνη 100% είναι η αστυνομία . Εκτός από μένα, και η νύφη μου τους κάλεσε πάνω από πέντε φορές. Και άλλοι άνθρωποι τους τηλεφωνούσαν. Απελπισμένα, μπορώ να πω. Όταν ήρθαν, όλα είχαν τελειώσει”.
 ΑΥΤΟΠΤΗΣ 2: ”δεν χωράει αμφιβολία ότι τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, εκτός από το τρένο τους σκότωσε και  η αργοπορία της αστυνομίας. Ενώ τους ικέτευα να σπεύσουν στο σημείο, με ρωτούσαν απίθανα πράγματα. Τους έλεγα ότι είμαι στο σπίτι μου και απλώς βλέπω από μακριά τι γίνετε και με ρωτούσαν «πόσα άτομα είναι μέσα στο αυτοκίνητο;» ή «πριν πόσα λεπτά έχει πέσει το αυτοκίνητο στις ράγες;», «ποια είναι η πινακίδα του αυτοκινήτου;», «τι χρώμα είναι ;» και άλλα τέτοια απίθανα.  Την ώρα που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να ερχόταν το τρένο. Και βέβαια, η αστυνομία ήρθε ακριβώς μετά το δυστύχημα, λίγο περισσότερο από 45 λεπτά αφού τους ειδοποιήσαμε!”.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν                                                                                 -Εφόσον η αστυνομία, σύμφωνα με τις διασταυρωμένες πληροφορίες μας, ενημερώθηκε 45 ολόκληρα λεπτά, πριν το μοιραίο γεγονός, γιατί δεν έλαβε κανένα μέτρο για την αποτροπή του δυστυχήματος;                                       -Ενημερώθηκε ο ΟΣΕ και αδιαφόρησε ή δεν ενημερώθηκε καν με αποτέλεσμα να περνάει κανονικά το τρένο και να προκαλέσει την τραγωδία;                          -Ο θανών, Αθ. Τζουβέλης, ηλικίας 86(!)ετών, οδηγούσε με νόμιμη άδεια οδήγησης ή είχε λήξη, λόγο της πολύ προχωρημένης ηλικίας του;

 Αναλυτικά, Η αλήθεια για το δυστύχημα στο Κρυονέρι: ΕΔΩ

http://www.soste.gr/