Χατζηδιάκος - Παππάς
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος παρακολούθησε τις εργασίες της διημερίδας που διοργάνωσε η ΕΥΘΥΤΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναφορικά με την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε πως η σωστή και συστηματική πρόληψη μπορεί να μειώσει τον αριθμό αλλά και τη σοβαρότητα των τροχαίων ατυχημάτων. Αυτό επιβάλλει την συνεργασία όλων των κρατικών υπηρεσιών, των αυτοδιοικητικών θεσμών, των επαγγελματιών εκπαιδευτών, και άλλων φορέων, η οποία μπορεί να επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα της πρόληψης.

Ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος τρόπος είναι να ενημερωθούν τα παιδιά μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος και σε αυτό το σημείο είναι καταλυτικός ο ρόλος που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει το κράτος ώστε να καλλιεργηθεί από νωρίς η νοοτροπία της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς, στην οποία είναι αλήθεια ότι υστερούμε. Εξίσου σημαντικό ρόλο μπορεί να διαδραματίσει και ο Δήμος σε συνεργασία με την περιφέρεια, αναλαμβάνοντας τη διοργάνωση εκπαιδευτικών ημερίδων, ενημερωτικών δράσεων και σχετικών εκδηλώσεων.

Πέραν των συστηματικών δράσεων πρόληψης και ενημέρωσης, βασική προϋπόθεση για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων είναι η ύπαρξη σωστών υποδομών και ενός οδικού δικτύου, το οποίο θα ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις και τις διατάξεις της νομοθεσίας. Ο επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος, Δύναμη πολιτών» και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα του οδικού δικτύου του νησιού και η βελτίωση του αποτελεί προτεραιότητά τους.
 
Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος συνεχάρη την πρόεδρο της ΕΥΘΥΤΑ Ελένη Καρύδη για το τιτάνιο έργο που επιτελεί στην περιοχή ως προς την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων σημειώνοντας πως έχει καταφέρει να καλύψει τα κενά του κράτους σε έναν τόσο σημαντικό τομέα βοηθώντας να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Παράλληλα δεσμεύτηκε πως στη διάρκεια της δημοτικής του θητείας, θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία της ΕΥΘΥΤΑ.
Στο τέλος της ημερίδας ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος μαζί με τον Πρόεδρο της Ένωσης των Μικρών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσεως και υποψήφιο της παράταξης Κωνσταντίνο Στυλιανού συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Μεταφορών, από τον οποίο ζήτησε την άμεση επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει με την κινητή μονάδα ΚΤΕΟ, και του Περιφερειακού ΚΤΕΟ Ρόδου, και τόνισε τη στήριξη του κλάδους των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών, με την λήψη μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά το φαινόμενο των παράνομων μεταφορών.

Πηγή: http://www.dimokratiki.gr/29-03-2014/o-fotis-chatzidiakos-gia-tin-prolipsi-ton-trocheon-atichimaton/