Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr11 Φεβ 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΕΠΑΙΝΩΝ


H Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, (ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ) το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 στο ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου «Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου απένειμε Επαίνους  θέλοντας με αυτό τον τρόπο  να εκφράσει   την ευγνωμοσύνη της και να επισφραγίσει τη γόνιμη μέχρι σήμερα συνεργασία με τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης, τους φορείς και  τους υποστηρικτές των δράσεων της. Πιστεύουμε   ως στοιχειώδη υποχρέωσή μας να σας ευχαριστήσουμε  δημόσια και να επιβραβεύσουμε τη συμβολή σας  στην επιτυχή υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ «Ασφαλώς Κυκλοφορώ»  στις σχολικές μονάδες της Δωδεκανήσου για 10 συναπτά έτη.
Ευχαριστούμε ξεχωριστά τους μαθητές μας που μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό στο κάλεσμα της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, για να συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, αφιερωμένη στη ταχύτητα με το μήνυμα  Ελαττώστε Ταχύτητα  Σώστε Ζωές. Η συμμετοχή ήταν πέρα των προσδοκιών μας και όλα τα έργα των συμμετεχόντων εκτέθηκαν στο Νεστορίδειο Μέλαθρον, όπου την  επισκέφθηκαν σχολεία και συμπολίτες μας. Τα έργα των μαθητών κοσμούν  ημερολόγια και τετράδια.
Τα σχολεία που συμμετείχαν και τιμήθηκαν:
Νηπιαγωγεία : 2Ο  Νηπιαγωγείο Κρεμαστής,
2Ο  Νηπιαγωγείο Κοσκινού 3Ο  Νηπιαγωγείο Ιαλυσού
15Ο  Νηπιαγωγείο Ρόδου

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Δ.Σ Κρεμαστής, 2Ο  Δ.Σ Αφάντου, Δ.Σ 
Δ.Σ  Σορωνής, 17ο Δ.Σ Ρόδου,18ο Δ.Σ Ρόδου 2ο Δ.Σ Ιαλυσού, Δ.Σ Κωφών Ρόδου, 3ο Δ.Σ Ιαλυσού, 6/θ Δ.Σ Κάσου, Δ.Σ Κολλέγιο Ρόδου, Εκπαιδευτήρια ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, Ε.Ε.Ε.Ε. Κ Ρόδου
ΓΥΜΝΑΣΙΟ
ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ 
2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΟΔΟΥ, 


Γυμνάσιο-  Λυκειακές τάξεις Ολύμπου 


ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Δήμος Ρόδου

ΕΠΑΡΧΟΙ- ΔΗΜΑΡΧΟΙ
Κ. Θεμέλαρος Ιωάννης έπαρχος Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου
Κ. Μινατσής Γιάννης έπαρχος Καρπάθου
Κ. Πατρός Μιχάλης Δήμαρχος 

Κ. Μάγγος Φώτης Δήμαρχος Λειψών


Κ. Ελευθέριος Παπακαλοδούκας Δήμαρχος Σύμης

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Κ. Τσιμπιδάκη Ασημίνα Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Κ. Παπαδομαρκάκης Γιάννης  Δ/ντης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδ/σου
Κ. Ράπτης Νικόλαος Δ/ντης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδ/σου


ΦΟΡΕΙΣ
Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου Εμμανουήλ και Μαρίας Σταματίου
ΕΒΕΔ Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδ/σου
Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου ΑΝ.ΔΩ
Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου
Συνεταιρισμένα φαρμακεία Κρήτης και Δωδεκανήσων 


ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ εταιρίες
Αttica Group, Dodecanisos Seaways , ANEK LINES
 


ΧΟΡΗΓΟΙ
K. Βαρέλης Αντώνης ΒΑΚΑΡ Α.Ε
K. Στάθης Κουσουρνάς Aσφάλειες  MyCover
Κ. Αττιτή Φωτεινό «ΤΡΟΠΑΙΟΝ»


 Η Ελένη Καρύδη ευχαρίστησε  ξεχωριστά το  κάθε φορέα και χορηγό αναφέροντας ποια η ήταν η υποστήριξη του στις δράσεις για την υλοποίηση του προγράμματος «Ασφαλώς Κυκλοφορώ»


Τελειώνοντας απευθύνθηκε σε όλους τους προσκεκλημένους   τονίζοντας τη σπουδαιότητα στη συνέχιση της συντονισμένης αυτής προσπάθειας, της οποίας μοναδικοί αποδέκτες και ωφελούμενοι είναι οι μαθητές, τα παιδιά μας  και όχι μόνο. Στόχος, να απομακρύνουμε το στίγμα της Ευρωπαϊκής χώρας με το μεγαλύτερο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων. Να διαμορφώσουμε  ευσυνείδητους μελλοντικούς πολίτες και οδηγούς όλων των ηλικιών.
Όλοι εμείς, τα μέλη του Δ.Σ, τα μέλη της ΕΥΘΥΤΑ , οι εθελοντές φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς με την παράκληση να συνεχίστε να στηρίζετε κάθε μας δράση με κοινό στόχο ΜΗΔΕΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Κανένας θάνατος από τροχαίο δεν είναι αποδεκτός. Τα τροχαία είναι προβλέψιμα μπορούν να μειωθούν …να εκμηδενιστούν… 
Η ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ
Προβλήθηκε video 

Δεν υπάρχουν σχόλια: