Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr7 Μαρ 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: στην Ετήσια Γενική Συνέλευση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
στην ετήσια Γενική Συνέλευση
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, σας προσκαλεί στην ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της, που θα γίνει την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 στις 17:30 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων των Εξωτερικών Ιατρείων Παλαιού Νοσοκομείου ( είσοδος από την Παπαλουκά).

Θέματα Γενικής Συνέλευσης
1. Απολογισμός δράσης 2011
2. Οικονομικός απολογισμός 2011
3. Πρόγραμμα δράσης 2012
Στη Γενική Συνέλευση έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλα τα μέλη της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ.
Η ετήσια οικονομική τακτοποίηση 10€, μπορεί να γίνει με κατάθεση στην Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου στο λογαριασμό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ με αριθμό DE10/267825000011, αλλά και πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης.
Εγγραφή μελών μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά ή πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης. Για διευκρινήσεις και πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη διεύθυνση www.efthita.gr ή στα τηλέφωνα 6946 443419 Καρύδη Ελένη ή 6946472903 Πολυταρίδη Φλώρα.

Αγαπητή Φίλη και Αγαπητέ Φίλε,
Η οικογένεια της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, μεγάλωσε.
Χάρη στη αγάπη και τη στήριξη σας προσπαθούμε και επιθυμούμε να πετύχουμε πολλά.
Γι’ αυτό σας αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Μαζί με την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ έχουν μεγαλώσει και οι στόχοι μας.
Στόχος και Όραμα της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, για τη δεκαετία 2011 -2020 είναι η μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων και η υποστήριξη των θυμάτων.
Αν πραγματικά πιστεύεις στην προσπάθειά μας έλα να ενώσεις μαζί μας και τη δική σου φωνή, το δικό σου Όραμα. Γίνε ενεργό μέλος και πάρε μέρος σε όλες τις δράσεις μας.
Στήριξε την προσπάθειά μας, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να σώσουμε πολλές ζωές και να κάνουμε τους δρόμους ασφαλείς.
Θα ενημερωθείς για τις έως τώρα δράσεις μας και θα έχεις την ευκαιρία να μας δώσεις και τις δικές σου ιδέες για να δουλέψουμε όλοι μαζί για τον ίδιο σκοπό.
Ας το πιστέψουμε. Είναι ώρα για δράση.
Σε περιμένουμε και με τη βοήθειά σου θα δώσουμε νέα δυναμική στην ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ.

Χαρά μας, η παρουσία σου.

ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: