Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr20 Μαρ 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΣΠΕΡΙΔΑ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για την βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα

Στους δύσκολους καιρούς που περνούμε, ο καθένας από εμάς έχει να αντιμετωπίσει χιλιάδες προβλήματα της καθημερινότητας και όχι μόνο.
Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι η Οδική Ασφάλεια είναι ένα πρόβλημα της καθημερινότητας, είναι ένα πρόβλημα της ίδιας της ΖΩΗΣ μας.
Ένας από τους σκοπούς της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ είναι, η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση των φορέων και των πολιτών στο θέμα της Παιδείας, της Οδικής Ασφάλειας, υιοθετώντας την επιστημονική άποψη των ειδικών στο θέμα αυτό- δηλαδή « δεν είναι αποδεκτό σήμερα να σημειώνονται θάνατοι και τραυματισμοί στην οδική κυκλοφορία».
Όπως εύκολα μπορείτε να καταλάβετε μονόδρομος για αυτή την ενημέρωση, αποτελεί η Κυκλοφοριακή Παιδεία και ο Στρατηγικός Σχεδιασμός για την βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα, η κυρία ευθύνη ανήκει στους αρμόδιους για τον σχεδιασμό και τη λειτουργία της οδικής υποδομής, οι χρήστες είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας.
Γι τον λόγο αυτό: Σας προσκαλούμε στην Εσπερίδα με θέμα: Προτάσεις για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 στις 16:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ»
Εισηγητές:
· Γεώργιος Κανελλαϊδης, Καθηγητής Ε.Μ.Π: Τομέας Μεταφορών & Συγκοινωνιακής Υποδομής, Επίτιμο Μέλος της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ
« Στρατηγικό Σχέδιο για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα 2011-2020- Παιδεία Οδικής Ασφάλειας
· Βασίλειος Χαλκιάς, Πρόεδρος ΣΕΣ
« Οι θέσεις του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα»
· Γεώργιος Στέργου, Διοικητής Τροχαίας Ρόδου
«Ανακοίνωση Δράσης από κοινού με την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ»

Θα προηγηθεί σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς στο ΕΒΕΔ
Στόχος του Καθηγητή κ. Κανελλαϊδη Γ, να ξεκινήσει πιλοτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων στο θέμα: Παιδεία-Οδική Ασφάλεια.
Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει αποστείλει προσκλήσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την Οδική Ασφάλεια, γιατί η μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων σε τοπικό επίπεδο είναι αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας και για να επιτευχτεί αυτό χρειάζεται η συνεχής κινητοποίηση όλων των ενδιαφερομένων, απαιτείται δέσμευση, διαχρονικότητα των προσπαθειών και συναίνεση της Κοινωνίας.
Η Εσπερίδα καθώς και η επόμενη εκδήλωση του Μαρτίου (25,26&27) υποστηρίζονται από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.
Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου μέσω των Μ.Μ.Ε, έχοντας την υποστήριξή του, στην προσπάθεια μας να βελτιώσουμε την Οδική Ασφάλεια και να μειώσουμε τα τροχαία δυστυχήματα. «Όλοι μαζί μπορούμε να βελτιώσουμε την οδική ασφάλεια- παιδεία και να σώσουμε πολλές ΖΩΕΣ» Προσδοκούμε και ελπίζουμε να είστε κοντά μας «γιατί η ΖΩΗ είναι πολύτιμη»

Θα δοθούν βεβαιώσεις στους συμμετέχοντες

Σας περιμένουμε.

ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: