Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr1 Δεκ 2012

Ανίσχυρες οι διατάξεις για το Επικουρικό! Πρώτη δικαστική απόφαση…

Όσοι πανηγήριζαν................και υπερψήφισαν το νόμο............................να  απαντήσουν σε μας τα θύματα...........................αν φυσικά έχουν απάντηση..............και αν θα μπορούν να μας αντικρύσουν ..............γιατί μας γνωρίζουν.......................
 
st
Ούτε ένα μήνα δεν κράτησαν οι πανηγυρισμοί των ασφαλιστικών εταιρειών για την ψήφιση του νόμου που καταργούσε ουσιαστικά τις αποζημειώσεις που έπρεπε να δίνει το επικουρικό κεφάλαιο στα θύματα τροχαίων που προκλήθηκαν από οδηγούς ανασφάλιστων αυτοκινήτων και αυτοκινήτων ασφαλισμένων σε χρεοκοπημένες εταιρείες. Με μια απόφαση καταπέλτη το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 29/11 έκρινε ανίσχυρες τις διατάξεις του ΝΟΜΟΥ 4092/2012 (ΦΕΚ Α΄ 220/08.11.2012)  οι οποίες μάλιστα είχε αποφασιστεί να έχουν και αναδρομική ισχύ! Τόσο η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας όσο και η ίδια η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής είχαν προειδοποιήσει το εξωκοινοβουλευτικό δίδυμο Στουρνάρα – Μαυραγάνη για την αντισυνταγματικότητα διατάξεων του νόμου, για την καταστρατήγηση του εναρμονισμού με την ευρωπαική νομοθεσία και για το γεγονός πως πολλές διατάξεις θα καταπέσουν στα Δικαστήρια. Ομολογούμε πως και μεις δεν περιμέναμε οτι θα συμβεί τόσο σύντομα.
Αυτοί βέβαια που μένουν ουσιαστικά εκτεθιμένοι είναι οι 158 βουλευτές που στις 8 Νοεμβρίου υπερψήφισαν όλο αυτό το “κατάπτυστο και υπαγορευμένο από τις ασφαλιστικές” (σύμφωνα με τους Δικηγορικούς Συλλόγους) “νομοθέτημα”.
Όλοι όσοι κινητοποιήθηκαν ενάντια στην ψήφιση του παραπάνω “νόμου” δεν πρέπει να επαναπαύονται. Ξέρουμε ότι προετοιμαζόταν και δεύτερη τροπολογία με Τιμολόγιο Διατίμησης για τα Θύματα των Τροχαίων Εγκλημάτων. Μια δικαστική απόφαση όσο σημαντική κι αν είναι δεν θα τους σταματήσει (πιστεύουμε βέβαια πως θα ακολουθήσουν και άλλες). Όλοι μαζί όμως μπορούμε να τους σταματήσουμε. Μπορούμε να δείξουμε πως υπάρχει κοινωνία και αλληλεγγύη και όχι μόνο συμφέροντα και διαπλοκή.
Στην συνεδρίαση της επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής της 28/11 ο SOSTE μοίρασε στα μέλη της DVD εκπομπής με εκπροσώπους των ασφαλιστικών εταιρειών που περιλαμβάνει  ένα ρεσιτάλ περιφρονητικών εκφράσεων εκ μέρους τους για τα θύματα των τροχαίων μαζί με ένα πλήθος “ανακριβειών” .  Για να μην ισχυρίζεται κανείς οτι δεν γνώριζε τι ακριβώς συμβαίνει….Θα επανέλθουμε επ αυτού σύντομα.Armi su Strada- 3

Διαβάστε τις αποφασεις που έχουμε αναρτήσει:
http://efthita-rodos.blogspot.gr/2012/11/39412012-4-40922012.html
http://www.efthita.gr/details.asp?ID=504&catID=2

Δεν υπάρχουν σχόλια: