Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr9 Δεκ 2012

“Λιώμα” – Εγώ, Εσύ…..Όλοι μας

DrinkandDrive02
O πόνος ενός γονιού που έχει χάσει το παιδί του δεν μπορεί να συγκριθεί με κάτι άλλο. Είναι εκτός λογικής και ανθρώπινου μέτρου. Συνήθως ο πόνος ακινητοποιεί και αγκυλώνει. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις. Άνθρωποι που ξεπερνώντας την ιδιωτικότητα του πένθους, του πόνου, της θλίψης, εκτίθονται και το δημοσιοποιούν ελπίζοντας, -όχι στη συμπόνοια ή τη λύπηση των άλλων-, αλλά πως ο θάνατος από τροχαίο δε θα χτυπήσει την πόρτα κανενός άλλου συνανθρώπου. Σ’ ένα τέτοιο γονιό θ’ αναφερθούμε παρακάτω.
To σμπαραλιασμένο αυτοκίνητο θα εκτεθεί έξω από club στο Ην. Βασίλειο
To σμπαραλιασμένο αυτοκίνητο θα εκτεθεί έξω από club στο Ην. Βασίλειο
Ένας πατέρας στη Βρετανία που η κόρη του σκοτώθηκε σε τροχαίο πήρε τη γενναία απόφαση να επιτρέψει στη τροχαία να χρησιμοποιήσει το διαλυμένο αυτοκίνητο της κόρης του σαν όπλο αφύπνισης των πολιτών στην καμπάνια ενημέρωσής της για τη χρήση αλκοόλ.
Το σμπαραλιασμένο αυτοκίνητο θα εκτεθεί στο κέντρο του Hampshire στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο νησί του Wight, και κυρίως έξω από νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, ελπίζοντας πως θα πειστούν οι νέοι για τους κινδύνους που κρύβονται όταν οδηγεί κάποιος πιωμένος.
Μην κάνεις το ίδιο λάθος
Μην κάνεις το ίδιο λάθος
Η οδηγός του παραπάνω αυτοκινήτου ήταν μόλις 23 χρονών. Έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και συγκρούστηκε μ’ ένα φορτηγάκι. Αποδείχθηκε πως είχε ξεπεράσει κατά πολύ το ανεκτό όριο αλκοόλ.
Η καμπάνια της τροχαίας έχει τον τίτλο “Λιώμα” και απευθύνεται στους νέους 20-24 χρόνων, οι οποίοι έχει παρατηρηθεί ότι ανήκουν στην ομάδα υψηλότερης παραβατικότητας όσον αφορά τη χρήση αλκοόλ και οδήγησης.
Τα λόγια του πατέρα είναι συγκλονιστικά:
“Θέλω ν’ ακούσουν οι άνθρωποι την ιστορία της κόρης μου, θέλω να δουν τον πόνο που μπορούν να προκαλέσουν κάνοντας παρόμοιες επιλογές.
Είναι μια απόφαση κλασμάτων δευτερολέπτων, που όμως έχει τραγικές συνέπειες.
Η κόρη μου έκανε ένα λάθος. Η ίδια το πλήρωσε με τη ζωή της, αλλά και εμείς σαν οικογένεια εξοντωθήκαμε απ’ αυτό.
Δε θα ξεχάσω ποτέ τη νύχτα που η αστυνομία χτύπησε την πόρτα μας για να μας ενημερώσει για το τραγικό νέο.
Όμως όταν αργότερα έμαθα ότι η κόρη μου οδηγούσε υπό την επήρρεια αλκοόλ, ο πόνος έγινε ακόμα μεγαλύτερος.
Θέλω ν’ απευθυνθώ σε όποιον μπορεί να σκέφτεται ότι μπορεί να οδηγήσει ενώ έχει πιεί. Σας ικετεύω σαν πατέρας, σαν σύζυγος μιας συντετριμένης μητέρας, σαν γονιός δυο πενθούντων παιδιών, αλλά και εκ μέρους όλων των ανθρώπων που αγαπούσαν την κόρη μου.
Είναι απερίγραπτος ο πόνος, που θ’ αφήσετε παρακαταθήκη στους αγαπημένους σας.
DrinkandDrive
Δείτε παραπάνω ΕΔΩ
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2244727/A-picture-says-Father-displays-dead-daughters-mangled-car-warning-drink-drive-like-did.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: