Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr22 Μαρ 2013

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμμετείχε στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο» 22 Μαρτίου 2013

Στα ...πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Ευγένειας στο Δρόμο» 22 Μαρτίου 2013 η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ συμμετείχε για πέμπτη  χρονιά, παράλληλα με άλλες Eυρωπαϊκές χώρες στην καμπάνια ενημέρωσης των οδηγών και λοιπών χρηστών των δρόμων- προκειμένου οι Έλληνες οδηγοί, οι οποίοι σύμφωνα με έρευνα είναι οι πιο επιθετικοί στην Ευρώπη- να γίνουν αποδέκτες της σημασίας του μηνύματος της Ευγένειας στο Δρόμο, η οποία αποτελεί βασικό στοιχείο για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στους δρόμους μας.
 Φωτογραφία: Στα ...πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Ευγένειας στο Δρόμο» 22 Μαρτίου 2013 η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ συμμετείχε για πέμπτη χρονιά, παράλληλα με άλλες Eυρωπαϊκές χώρες στην καμπάνια ενημέρωσης των οδηγών και λοιπών χρηστών των δρόμων- προκειμένου οι Έλληνες οδηγοί, οι οποίοι σύμφωνα με έρευνα είναι οι πιο επιθετικοί στην Ευρώπη- να γίνουν αποδέκτες της σημασίας του μηνύματος της Ευγένειας στο Δρόμο, η οποία αποτελεί βασικό στοιχείο για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στους δρόμους μας.
Ας ξεκινήσουμε από σήμερα να θεωρούμε τους υπόλοιπος χρήστες των δρόμων ως συνανθρώπους μας και όχι ως δυνητικά αντιπάλους μας.
Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΤΊΠΟΤΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, θα προσπαθεί πάντα για την Οδική Ασφάλεια με στόχο να σωθεί έστω και μια ζωή, ενώ υπόσχεται πως όσο είναι στο μέτρο των δυνατοτήτων της θα διοργανώνει εκδηλώσεις που θα προάγουν τον πολιτισμό της καθημερινότητας μας.
 Φωτογραφία: Οι εθελοντές της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, τοποθετούν τα έντυπα στις εφημερίδες, καμπάνιας ενημέρωσης για τη συμπεριφορά στο δρόμο.ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, εχθές το βράδυ στα πιεστήρια της ΡΟΔΙΑΚΗΣ
Στα πιεστήρια της ΡΟΔΙΑΚΗΣ 21/3/2013
Διναμήθηκαν 5.000 έντυπα, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013,    με την εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ και  με τους εθελοντές μας μοιράσαμε στην πλατεία Κύπρου στους οδηγούς, στους πεζούς, σε φορείς
  Φωτογραφία: Στην πλατεία Κύπρου, μοιράζουμε τα έντυπα της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ευγένειας στο δρόμο, 22/3/2013
και σε επιχηρήσεις.
Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου-Τομέας Κοινωνικής Μέριμνας για την υποστήριξη στην αναπαραγωγή του εντύπου «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ» και την Εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ για την υποστήριξή της με σκοπό  να φτάσει το έντυπο στους αναγνώστες της στη Ρόδο και σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: