Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr13 Μαρ 2013

ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ, ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ ΣΤΟ “ΠΑΝΟΡΑΜΑ”

ΣΤΟ “ΠΑΝΟΡΑΜΑ”
Δημόσιος Χώρος και υπεύθυνοι φορείς και άτομα στη χθεσινή συγκέντρωση
troxaiaΈγινε χθες στο παλιό «Πανόραμα», κοντά στο φοιτητικό εστιατόριο, όπου συνέβη ο πρόσφατος σοβαρότατος τραυματισμός του φοιτητή Νικόλα Μ. από όχημα, η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που συγκάλεσε ο «Δημόσιος Χώρος». Με συμμετοχή συμπολιτών μας, φορέων και εκπροσώπηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου ζητήθηκε άλλη μια φορά να αναληφθούν από τη Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας και την απαραίτητη εποπτεία της Εισαγγελικής Αρχής, διαδικασίες για μονοδρομήσεις, πεζοδρομήσεις, ποδηλατοδρομήσεις, εγκατάσταση στενώσεων ή/και μειωτήρων ταχύτητας, σηματοδοτών ρύθμισης της κυκλοφορίας και φωτισμού καθώς και να αναληφθεί η επιμελημένη διαγράμμιση των διαβάσεων. Ζητήθηκε επίσης να ενταχθούν όλα αυτά σε μελέτη που πρέπει να εκτελεστεί το δυνατόν συντομότερο.
Ιδιαίτερα, σε σχέση με το σημείο όπου έλαβε χώρα το θλιβερό συμβάν, προτάθηκε από τους παριστάμενους και υιοθετήθηκε από την παράταξή μας 1) να αντιμετωπιστεί άμεσα το ενδεχόμενο για μονοδρόμηση, με προτίμηση στην πρωινή κάθοδο, άρα με κατεύθυνση προς το κέντρο, και 2) να χαραχθεί, έστω και με απλό άσπρισμα, δηλαδή διαγράμμιση, «πεζοδρόμιο» και «ποδηλατόδρομος», σε κοινή λωρίδα, που να ελέγχεται ώστε να είναι “άβατη και απάτητη” από οχήματα. Προφανώς, τα αιτήματα αυτά θα πρέπει να μελετηθούν από το Δήμο και την Τροχαία ως προς την υπηρέτηση της ασφάλειας, την πρακτική χρησιμότητα και τη δυνατότητα της άμεσης εκτέλεσης.
troxaia3
Στη χθεσινή συγκέντρωση, ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης «Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα-Λούρος-Ζάλογγο» δεσμεύθηκε να φέρει ως προ ημερησίας διατάξεως το ζήτημα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (εάν δεν έχει φροντίσει η Δημοτική Αρχή να το εισαγάγει). Στη συνεδρίαση αυτή καλούνται, άλλωστε, να λάβουν μέρους και όσοι από τους ενεργούς και υπεύθυνους συμπολίτες μας αισθάνονται την υποχρέωση να υποστηρίξουν τα ζητήματα της «ειρήνευσης» στην πόλη και τη δημοτική περιφέρεια. Εξάλλου, στη συνεδρίαση θα αναδειχθεί πάλι η προώθηση της διοργάνωσης ημερίδας για τα τροχαία, όπως το έχουν ήδη πρόθυμα αποδεχθεί ο Εισαγγελέας και ο Διευθυντής Τροχαίας.
troxaia2
Δείτε VIDEO εδώ: Πρέβεζα: Πόσο αξίζει μια απόφαση που θα σώσει ανθρώπινες ζωές;


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:http://www.atpreveza.gr/news/koinonia/item/4137-ta-troxaia-den-einai-atiximata-einai-egklimata

Δεν υπάρχουν σχόλια: