Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr20 Μαρ 2013

EΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην Ετήσια Γενική Συνέλευση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, σας προσκαλεί στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της, που θα γίνει την Τετάρτη  27 Μαρτίου 2013 στις 17:30 μμ  στην αίθουσα εκδηλώσεων των Εξωτερικών Ιατρείων  Παλαιού Νοσοκομείου ( είσοδος από την  Παπαλουκά).
Στη Γενική Συνέλευση έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλα τα μέλη της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ.
Η ετήσια οικονομική τακτοποίηση 10€, μπορεί να γίνει πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης ή  με κατάθεση στην Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου στο λογαριασμό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ με αριθμό DE10/267825000011.
 Υπενθυμίζουμε πως η εγγραφή για τα νέα μέλη είναι 10 ευρώ, που συμπεριλαμβάνει και την ετήσια συνδρομή. Εγγραφή  νέων μελών μπορεί να γίνει   και ηλεκτρονικά αλλά και πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης. Για διευκρινήσεις και πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη διεύθυνση efthita_rh@yahoo.gr  ή στα τηλέφωνα 6946 443419 Καρύδη Ελένη, 6947558668 Τζίνα Δαβιλά, 6942232755 Ζιώγου Μάνθα .
Θέματα Ημερήσιας Διάταξης Γενικής Συνέλευσης
    Απολογισμός πεπραγμένων του έτους 2012
    Οικονομικός Απολογισμός για το έτος 2012
    Προϋπολογισμός για το έτος 2013
    Πόρισμα της Εξελεγκτικής Επιτροπής για την χρήση του 2012
     Ανακοίνωση του προγράμματος προσεχών εκδηλώσεων, διάφορα
Αγαπητοί  Φίλοι και  Αγαπητές  Φίλες,
Έχουν περάσει  9 χρόνια από την σύσταση της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, της Εταιρείας Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων. Αυτά τα χρόνια οι πολίτες της Ρόδου μας στήριξαν με κάθε τρόπο. Ήσασταν παρόντες στις εκδηλώσεις μας, στις δράσεις μας, στην φιλανθρωπική μας διάσταση. Όλα αυτά τα χρόνια, τα αγαπημένα μας πρόσωπα, που έφυγαν από την ζωή με τον πιο παράλογο τρόπο του δυστυχήματος, καθοδηγούν τις κινήσεις μας και μας δίνουν δύναμη για να θέσουμε νέους στόχους και να απαιτήσουμε από τους εαυτούς μας πρωτίστως, να είμαστε πιο ευσυνείδητοι οδηγοί και να διεκδικούμε τον σεβασμό στους πεζούς, ποδηλάτες, μοτοσικλετιστές και οδηγούς και από τους φορείς να διεκδικούμε ένα ασφαλές  οδικό περιβάλλον.
Στόχος μας για το 2013 είναι να περιοριστούν τα δυστυχήματα πρωτίστως στην Ρόδο, να ενταχθεί το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής στο εβδομαδιαίο σχολικό πρόγραμμα και να γίνει μάθημα επιλογής πιλοτικού χαρακτήρα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Επίσης, να γίνετε  μέλη μας  εσείς οι νέοι, μαθητές, σπουδαστές οι αυριανοί συνειδητοποιημένοι οδηγοί, αλλά και εσείς οι ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας.
Σας περιμένουμε όλους γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τους δρόμους ασφαλείς. Σκοπός είναι να συναντηθούμε και να επικυρώσουμε όλοι μαζί τους στόχους της νέας χρονιάς. 

Με εκτίμηση, Ελένη Καρύδη
Πρόεδρος της Εταιρείας Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων( ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: