wdr16Στις 18 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των μελών του πανελλαδικού συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα. Η συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τον απολογισμό δράσης και τον οικονομικό απολογισμό του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, τον απολογισμό της Ελεγκτικής επιτροπής και συζήτησε πάνω στις προτεραιότητες δράσης του συλλόγου για την επόμενη διετία.
Εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο και Ελεγκτική Επιτροπή.
Στις 30 Νοεμβρίου το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε παρουσία όλων των μελών του και συγκροτήθηκε σε σώμα. Η σύνθεση του νέου Δ.Σ (για την επόμενη διετία) είναι:
Πρόεδρος: Κουβίδης Γιώργος, Αντιπρόεδρος: Καρυδάκης Φαίδων, Γενικός Γραμματέας: Κρητικός Αλέκος, Ταμίας: Μακρυγιάννη Ελισσάβετ, Μέλη: Σταυρουλάκης Μανώλης,  Μαυράκη Ανδρονίκη, Μιχελάκης Λευτέρης, Γκαραγκάνη Χριστίνα, Μακρή Καίτη.                                                                       Αναπληρωματικά μέλη: Διαμάντης Γιώργος, Φωτεινάκης Κώστας.
Ελεγκτική Επιτροπή: Μωραίτου Πόπη, Οικονομίδη Άννα, Παπαχριστοπούλου Μερσίνη.
Το νέο ΔΣ προχώρησε στην συγκρότηση ομάδων που θα ασχοληθούν συστηματικότερα με τα θέματα που αφορούν παρεμβάσεις στη σχολικη κοινότητα, στον τομέα της υγείας και στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη εντατικοποίησης της προσπάθειας μας στο θέμα της Δικαιοσύνης εκτιμώντας ότι αν και η επι ένα χρόνο σχεδόν αποκλειστική ενασχόλιση του συλλόγου μ αυτό το θέμα τίποτα πρακτικό δεν απέφερε, εντούτοις συνεισέφερε θεαματικά στην δημοσιοποίηση της κατάστασης και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.
Ο SOS Τροχαία Εγκλήματα καλεί κάθε οικογένεια που βίωσε τις συνέπειες τροχαίου εγκλήματος να συμμετάσχει μαζί μας στην προσπάθεια να επιβάλουμε το σεβασμό στα θύματα των τροχαίων. Οι εκατοντάδες οικογένειες που συγκεντρώθηκαν στις 20 Νοεμβρίου μπροστά στη Βουλή για να τιμήσουν τα θύματα, συγκεντρώθηκαν και για να διεκδικήσουν μέτρα για να σταματήσει το πογκρόμ στους δρόμους. Δεν θα περιμένουμε το Νοέμβρη του 2017 για να ξανασυναντηθούμε.
Μαζί να επιβάλουμε να ανοίξει ΤΏΡΑ η συζήτηση για το μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα που ονομάζεται Οδική Ασφάλεια. Δεν είναι πολυτέλεια. Είναι άμεση ανάγκη.
Ημερολόγιο Δεκεμβρίου
Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου θα συναντηθεί η Ομάδα Ψυχολογικής Στήριξης του συλλόγου μας, απο τις 10.30 έως 14.00  περίπου στο Κέντρο Ημέρας της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής–  Φιλελλήνων 34. Ζάππειο.(2ος όροφος)
 Οσοι/ες επιθυμουν μπορουν να συμμετάσχουν. Η ομάδα  είναι ανοιχτή σε νέα μέλη. 
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Την ευθύνη της λειτουργίας της ομάδας έχουν ο ψυχίατρος/ψυχοθεραπευτής κος Γιώργος Αστρινάκης και οι ψυχολόγοι κες Στέλλα Γαλιανού και Δώρα Κουτσανέλλου (εθελοντική προσφορά από όλους). Δωρεάν επίσης μας έχει προσφερθεί ο χώρος του κέντρου όπου γίνονται οι συναντήσεις.
Επικοινωνίαsoste.gr@gmail.com  Για τυχόν πρόβλημα της τελευταίας στιγμής επικοινωνία με την κα Στέλλα Γαλιανού στο 6946495401
Όσοι/ες θέλουν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας τα γραφεία του συλλόγου μας  στην Αθήνα (Πατησίων 48 -4ος  όροφος), θα είναι ανοικτά την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου από τις 6 έως τις 9μμ.
Για την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου διερευνούμε την δυνατότητα πραγματοποίησης όπως κάθε χρόνο εκδήλωσης που θα συσφίξει τις σχέσεις όσων είναι εδώ και θα μικρύνει τις αποστάσεις μ αυτούς που λείπουν. Προτάσεις ευπρόσδεκτες.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ιδρυτικό μέλος του SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ