Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr2 Σεπ 2009

TA IΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

ΕΙΜΑΙ ΓΑΙΔΑΡΟΣ!
ΠΑΡΚΑΡΩ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ

Συμβαίνει κι αυτό να΄χουμε τα δικά μας παρκινγκ μπροστά στα καταστήματά μας ή και στο σπίτι μας. Ποιό κυκλοφοριακό πρόβλημα και κυκλοφοριακή αγωγής Κουραφέξαλα όλα! Λόγια κενά, εαυτούληδες και εγωιστές είμαστε οι περισσότεροι. Κοιτάμε να περνάμε καλά με τις δικές μας αυθερεσίες και παρανομίες το δικό μας βόλεμα. Πως αλλιώς να εξηγήσω το φαινόμενο ιδιωτικού πάρκινγκ μπροστά στο κατάστημα ή και στο σπίτι μας; Πολλοί είναι αυτοί οι συμπολίτες που έχουν τους δικούς τους κανόνες περί του Κ.Ο.Κ. Τοποθετούν διάφορα αντικείμενα σε μήκος 10 μέτρων μπροστά στο καταστήματά τους, προκειμένου να μην μπορεί να παρκάρει κανείς παρά μόνο τα δικά τους οχήματα. Το βλέπουμε και το ζούμε στην καθημερινή μας αγχωτική ζωή. Σίγουρα ο κύριος στόχος του νέου Κ.Ο.Κ ό οποίος ισχύει από τις 3-6-2007 είναι να περιοριστεί ο βαρύς φόρος αίματος που πληρώνει ο τόπος μας στην άσφαλτο με τα τροχαία ατυχήματα. Χρειάζεται όμως να πειθαρχήσουμε άπαντες στους κανόνες οδικής συμπεριφοράς να έχουμε συνείδηση, να σεβόμαστε και να διευκολύνουμε με την συμπεριφορά μας και όλους τους άλλους οδηγούς. Δεν έχουμε το δικαίωμα να φτιάχνουμε το δικός μας πάρκινγκ μπροστά στο καταστήματά μας ή στο σπίτι μας μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και εδώ χρειάζεται συγκεκριμένη άδεια. Αυθαίρετα και αλαζονικά όμως δημιουργούμε σοβαρό πρόβλημα πάνω στο ήδη σοβαρότατο κυκλοφοριακό θεωρώ ότι δεν βοηθάμε καν να γίνει ακόμα και η ψυχή μας.
Τόσα προβλήματα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τώρα και τους εαυτούληδες που έχουν μάθει στη δική τους καλοπέραση και πολλές φορές είναι και οι μόνοι που γκαρίζουν για όλα τα κακώς κείμενα; Ε! Νομίζω πάει πολύ.
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ: Γράφει ο Μ.Κανντζόγλου ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΩ
27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: