Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr1 Οκτ 2010

ΠΟΛΛΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΡΟΔΟΥ-ΛΙΝΔΟΥ

30/09/2010«Αιματοβαμμένος» ο δρόμος«Παγίδα θανάτου» αποδεικνύεται τελικά η εθνική οδός Ρόδου -Λίνδου.
Τα ημιτελή έργα διαπλάτυνσης της κεντρικής οδικής αρτηρίας του νησιού, κόστισαν τις τελευταίες μέρες τη ζωή δύο ανθρώπων. Σε τροχαία δυστυχήματα που έγιναν επί της λεωφόρου Λίνδου, στο ύψος των Αφάντου χθες και προχθές, βρήκαν τραγικό θάνατο ένας κάτοικος του νησιού και ένας τουρίστας. Χθες το μεσημέρι σημειώθηκε τροχαίο δυστύχημα στο ύψος του καταστήματος «Φλεβάρης» στα Αφάντου, όπου 66χρονος Φιλανδός τουρίστας άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Ο 66χρονος οδηγούσε μοτοποδήλατο, με το οποίο κατευθυνόταν προς Λίνδο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 66χρονος έχασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες τον έλεγχο του οχήματός του, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούσθηκε με λεωφορείο. Εξαιτίας της σφοδρής σύγκρουσης, ο 66χρονος βρήκε ακαριαίο θάνατο. Προανάκριση, διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου. Στο 17ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ρόδου-Λίνδου σημειώθηκε προχθές στις 4 το απόγευμα τροχαίο ατύχημα, το οποίο κόστισε τη ζωή του 26χρονου Στέργου Μανωλά του Δημητρίου. Ο 26χρονος οδηγούσε μοτοσικλέτα, η οποία όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, εξετράπη της πορείας της, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και ανετράπη, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς σε διάφορα σημεία του σώματός του, ο 26χρονος δικυκλιστής. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον 26χρονο στο Νοσοκομείο. Οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή. Δυστυχώς όμως, ο 26χρονος δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του στις 8 προχθές το βράδυ. Τα δύο αυτά δυστυχήματα που σημειώθηκαν με διαφορά μόλις λίγων ωρών στη λεωφόρο Λίνδου, στο σημείο μάλιστα όπου εκτελούνται έργα, αναστάτωσαν τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι ζητούν να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι εργασίες, για την ασφάλεια των οδηγών, οι οποίοι διακινδυνεύουν τη ζωή τους κάθε φορά που διασχίζουν τη λεωφόρο.
ΠΗΓΗ: ΠΡΟΟΔΟΣ 30/09/2019
ΣΧΟΛΙΟ: Γιατί κωφεύουν.......

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ..ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ..Η ΟΔΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ...Ο ΧΑΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΣΤΑΧΤΟΣ...ΑΣ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΚΡΑΥΓΗ ΠΟΝΟΥ Κ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΜΕ.