Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr8 Αυγ 2012

8 Αυγούστου γενέθλια Σπύρου Παπαγιάννη. Ποδήλατο, χαμόγελο κι αγάπη…


8 Αυγούστου, μέρα των γενεθλίων του Σπύρου Παπαγιάννη.
Δείτε το 35λεπτο βίντεο «Dum Σπύρο Spero», φτιαγμένο από τους φίλους του, στο οποίο ξετυλίγεται η προσωπικότητα του γνωστού δημοσιογράφου, μέσα από συνεντεύξεις φίλων και συναδέλφων του. Ο Σπύρος ήταν λάτρης του ποδηλάτου, μέλος των εθνικών ομάδων με πολλές διακρίσεις στο παρελθόν. Έχασε τη ζωή του 14 Απριλίου του 2012 σε ηλικία 33 ετών μετά από τροχαίο δυστύχημα. Εργαζόταν τα τελευταία χρόνια σαν δημοσιογράφος στο Eurosport, έχοντας συνδέσει τη φωνή του με τις ποδηλατικές μεταδόσεις και κυρίως με τον Γύρο της Γαλλίας. Συνεργάστηκε επίσης με το ποδηλατικό περιοδικό MBike και το MBike.gr.
Το “Dum Σπύρο Spero” θα προβληθεί απ’ το www.themonitor.gr απ’ τις 8 Αυγούστου, παραμένοντας στο video gallery του. Μιλούν για το Σπύρο Παπαγιάννη οι: Αλκίνοος Ιωαννίδης (τραγουδοποιός-ερμηνευτής), Yannis Tamouridis (πρωταθλητής ποδηλασίας), Anastopoulos Vasilis(ομοσπονδιακός προπονητής ποδηλασίας), Γιώργος Γερακιός (σχολιαστής Eurosport), Περικλής Μακρής (διευθυντής Eurosport),Νεόφυτος Σακελ Μαγκ (αθλητής ποδηλασίας), Kostas Bouraimis(αθλητής ποδηλασίας), Vasilis Yianniosis (προπονητής ποδηλασίας), Ιάκωβος Γεωργίου (Πρόεδρος Αστέρα Ζωγράφου),ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΚΑΣ (προπονητής ποδηλασίας), ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ (ερασιτέχνης αθλητής ποδηλασίας), Ioanna Agrafa(πρώην αθλήτρια ποδηλασίας)…
Μπορείτε να το δείτε και εδώ: 

Το video-αφιέρωμα “Dum Σπύρο Spero” θα προβληθεί και απ’ τα αθλητικά κανάλια της Nova, τόσο την Τετάρτη 8 Αυγούστου, μέρα γενεθλίων του Σπύρου Παπαγιάννη, όσο και τις επόμενες ημέρες. To Novasports 1-HD, Novasports 2 και Novasports 4 θα προβάλλουν μια 30λεπτη εκδοχή του “Dum Σπύρο Spero”. Ο Σπύρος Παπαγιάννης είχε συνεργαστεί με τη Nova, ως συντάκτης του site, www.novasports.gr.
 
Οι μέρες και οι ώρες προβολής είναι οι εξής:
Novaports1-HD                                                                               
ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 21:00                                                                  
ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 17:30                                                                  
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 23:30                                                              
 Novasports 2                                                                                                    
ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 23:00                                                                  
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 14:15                                                 
 ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 17:00                                                            
Novasports 4                                                                                                             
 ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 13:35
Διαβάστε επίσης για το Σπύρο: ΕΔΩ  και ΕΔΩ
πηγή: www.soste.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: