Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr9 Νοε 2014

Ημερολόγιο Οδοστρώματος 4/10/2014

Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε μπαλκόνι – Νεκρός 20χρονος

Τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα στην οδό Θρακομακεδόνων στο Μενίδι, όπου αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία του και “καρφώθηκε” σε μπαλκόνι, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 20χρονος και να τραυματιστούν άλλοι δύο νεαροί.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Newsit, αιτία του δυστυχήματος ήταν η υπερβολική ταχύτητα.
Πυροσβέστες με τρία οχήματα απεγκλώβισαν τον νεκρό νεαρό και τους τραυματίες.
Πηγη: nooz.gr

Αναβλήθηκε η δίκη για το τροχαίο στα Πατήσια ntavint-troxaio2-346x230

Στις 26 Μαρτίου 2015 θα δικαστεί ο κατηγορούμενος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού που το 2012 προκάλεσε τροχαίο και εγκατέλειψε τρία θύματα στην οδό Πατησίων.
Η δίκη αναβλήθηκε για δεύτερη φορά καθώς ο δικηγόρος του κατηγορούμενου έλειπε για επαγγελματικούς λόγους στη Θεσσαλονίκη.
Ωστόσο, τα θύματα, μια μητέρα και τα δίδυμά της, μέχρι και σήμερα παραμένουν απόλυτα αβοήθητοι από την πολιτεία, την οικογένεια του δράστη και τις ασφαλιστικές εταιρείες και ο γολγοθάς της οικογένειας συνεχίζεται.
Η «Εφ.Συν.» είχε δημοσιεύσει αναλυτικό ρεπορτάζ (13/10/2014) ειδικά για τον βαρύτατο τραυματισμό του μικρού Νταβίντ, που βρίσκεται πλέον ενώπιον συνεχών και αναγκαίων χειρουργικών επεμβάσεων προκειμένου να αποκατασταθεί η στοματική κοιλότητα και να αποκτήσει μια όσο το δυνατόν φυσιολογική ζωή.
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών
 Εξηντάχρονος κάηκε μέσα στο αυτοκίνητό του
Τραγικό θάνατο βρήκε λίγο μετά τις εννιά το πρωί ένας 60χρονος από τη Γλύφα Φθιώτιδας, όταν το αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε, βγήκε εκτός δρόμου και άρπαξε φωτιά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο άτυχος οδηγός έχασε τον έλεγχο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε σε βράχια.
Από την πρόσκρουση χύθηκε βενζίνη στο οδόστρωμα και αμέσως μετά το αυτοκίνητο λαμπάδιασε, με αποτέλεσμα ο εγκλωβισμένος 60χρονος να απανθρακωθεί.
Το πιθανότερο είναι ο άνθρωπος να έχασε τον έλεγχο από παθολογικά αίτια και μετά η εξέλιξη ήταν τραγική.
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες από τη Στυλίδα και από την 7η ΕΜΑΚ της Λαμίας, ωστόσο ήταν πολύ αργά για να βοηθήσουν τον άτυχο 60χρονο.
Πηγή: Lamia Report
Θάνατος οδηγού από πτώση πούλμαν σε χαράδρα
Τραγικό θάνατο βρήκε 45χρονος οδηγός τουριστικού λεωφορείου, όταν το όχημα που οδηγούσε στην επαρχιακή οδό Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου, έπεσε σε γκρεμό και τυλίχθηκε στις φλόγες.Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, ο οδηγός βρέθηκε απανθρακωμένος εκτός του λεωφορείου.
Στο λεωφορείο δεν επέβαιναν άλλα άτομα.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό διενεργεί το Α’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τον Alpha, περίοικος άκουσε ένα δυνατό κρότο προτού το λεωφορείο πέσει στη χαράδρα.
Το Mega μετέδωσε ότι το λεωφορείο ήταν σταθμευμένο και μετά από ισχυρή έκρηξη άρχισε μία ανεξέλεγκτη πορεία με προορισμό τη χαράδρα.
Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: