Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr4 Νοε 2014

Διαστημόβλακες του Ιαβέρη

ιαστημόβλακες

Σκάσανε στον αέρα σαν μπαλόνια με εύφλεκτο λυματαέριο οι πυραυλικές φούσκες των καβαλημένων επιχειρηματιών της γελοίας μπίζνας: ''βόλτα στο διάστημα''. Μια βλακώδη και χωρίς ήθος και σεβασμό για το άπειρο σύμπαν πρωτοβουλία κομπλεξικών σκουληκοειδών-αρπαχτικών, που ποντάρουν βέβαια στη ματαιοδοξία, αλαζονεία, ασυνειδησία της ασημαντότητας των επωνύμων κοινωνικά άχρηστων Παγκόσμιων Λεχριτών (υπάρχει και αντιπρόσωπος τους στην Ελλάδα !?). Μου θυμίζουν οι αθλιότητες αυτές τα σκουλήκια που ''αποφάσισαν'' με ρίσκο να πατηθούν από παπούτσια, να βολτάρουν βγαίνοντας από το χωμάτινο παρτέρι τους στο τεράστιο μωσαϊκό της βεράντας γιγάντιου ξενοδοχειακού συγκροτήματος και έγιναν ξεντεριασμένες χαλκομανίες πάνω σε Αυτό. Και τα σκουλήκια είναι τυφλά και χωρίς μυαλό, οι ανοιχτομάτες διαστημόβλακες όμως πως μπορεί να συμπεριφέρονται σαν τόσο ηλίθιοι βοηθούμενοι βέβαια και από τις νοητικές και ηθικές ανικανότητες των άθλιων ΜΜΕ και τον βλαμμένων τηλεθεακρoατών τους ?.

Σημ: το μόνο ταξίδι στο άπειρο θα είναι αυτό προς τον άλλο κόσμο.

'' Ιαβέρης ''Φωτογραφία: Διαστημόβλακες

Σκάσανε στον αέρα σαν μπαλόνια με εύφλεκτο λυματαέριο οι πυραυλικές φούσκες των καβαλημένων επιχειρηματιών της γελοίας μπίζνας: ''βόλτα στο διάστημα''.                     Μια βλακώδη και χωρίς ήθος και σεβασμό για το άπειρο σύμπαν πρωτοβουλία κομπλεξικών σκουληκοειδών-αρπαχτικών, που ποντάρουν βέβαια στη ματαιοδοξία, αλαζονεία, ασυνειδησία της ασημαντότητας των επωνύμων κοινωνικά άχρηστων Παγκόσμιων Λεχριτών (υπάρχει και αντιπρόσωπος τους στην Ελλάδα !?).        Μου θυμίζουν οι αθλιότητες αυτές τα σκουλήκια που ''αποφάσισαν'' με ρίσκο να πατηθούν από παπούτσια, να βολτάρουν βγαίνοντας από το χωμάτινο παρτέρι τους στο τεράστιο μωσαϊκό της βεράντας γιγάντιου ξενοδοχειακού συγκροτήματος και έγιναν ξεντεριασμένες χαλκομανίες πάνω σε Αυτό.                  Και τα σκουλήκια είναι τυφλά και χωρίς μυαλό, οι ανοιχτομάτες διαστημόβλακες όμως πως μπορεί να συμπεριφέρονται σαν τόσο ηλίθιοι βοηθούμενοι βέβαια και από τις νοητικές και ηθικές ανικανότητες των άθλιων ΜΜΕ και τον βλαμμένων τηλεθεακρoατών τους ?.

Σημ: το μόνο ταξίδι στο άπειρο θα είναι αυτό προς τον άλλο κόσμο.

'' Ιαβέρης ''

Δεν υπάρχουν σχόλια: