Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr15 Φεβ 2016

Από την πρόεδρο της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ:12 Φεβρουαρίου 2002- 12 Φεβρουαρίου 2016: 14 χρόνια τραγικής απώλειας του γιόκα της


12 Φεβρουαρίου 2002- 12 Φεβρουαρίου 2016: 14 χρόνια
Όσα χρόνια και αν περάσουν ο Δημήτρης θα είναι ένα φως…
Όσα χρόνια και αν περάσουν τα μάτια σου Δημήτρη μου …θα φωτίζουν τη ζωή μου..Θα φωτίζουν την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ...
12 Φεβρουαρίου 2002: Ημέρα Τρίτη και ώρα 23:45 ο Δημήτρης Καρύδης , φεύγει για το μεγάλο ταξίδι του στην αγκαλιά των Αγγέλων.
Ο ιατροδικαστής Χρήστος Βούρλας, διαπίστωσε πολυοργανική ανεπάρκεια σε έδαφος πολυτραυματία εξ αναφερόμενου τροχαίου δυστυχήματος.
Ένας τρομοκράτης της ασφάλτου, ο Γιώργος Δαύλας με όπλο το αυτοκίνητό του, τον τραυμάτισε στις 19 Ιανουαρίου 2002, εκσφενδονίζοντας τον σε τοίχο καταστήματος ενώ περπατούσε επί της Συγγρού στο ύψος του ΦΙΧ. Κατέληξε στις 12 Φεβρουαρίου 2002 στην μονάδα του Γ.Κ Αθηνών «Γ. Γεννηματάς». Σκότωσε τον γιόκα μου….. ….Θα σκότωνε όποιον θα συναντούσε ο τρομοκράτης ….Συνάντησε τρία νέα παιδιά με ΟΝΕΙΡΑ και ΕΛΠΙΔΕΣ για τη ΖΩΗ…. το Δημήτρη και το Μιχάλη τους αφαίρεσε τη ΖΩΗ…. τόσο τραγικά…
12 Φεβρουαρίου 2002- 12 Φεβρουαρίου 2016: 14 χρόνια
Όσα χρόνια και αν περάσουν τα μάτια σου θα με φωτίζουν
Όσα χρόνια και αν περάσουν ο Δημήτρης θα είναι ένα φώς
Όσα χρόνια και αν περάσουν ο Δημήτρης θα είναι ένα αμάραντο
Όσα χρόνια και αν περάσουν ο Δημήτρης θα είναι η ομορφιά του αυγερινού
Όσα χρόνια και αν περάσουν θα είναι ένα όνειρο μουσικής
Όσα χρόνια και αν περάσουν ο Δημήτρης θα είναι μια ψυχούλα φευγάτη, μια ολόφωτη σφαίρα που βιάστηκε η τύχη ψηλά να τον πάρει
Όσα χρόνια και αν περάσουν ο Δημήτρης θα είναι ένα αστέρι που θα φωτίζει την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, η αιτία της λειτουργίας της… στη Ρόδο.
Όσα χρόνια και αν περάσουν η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, θα είναι ο Δημήτρης μου…. Ο καθοδηγητής μου… στην σκέψη μου…. στην καρδιά μου… στην ύπαρξή μου…. Με όραμα τη μείωση τροχαίων στη Ρόδο… στην πόλη που γεννήθηκε… στην πόλη που μεγάλωσε… που έπαιξε… που έκανε όνειρα ….που τα έγραφε και τα κρατώ για φυλακτό μου …
Η μαμά σου Δημήτρη μου…………………………

Δεν υπάρχουν σχόλια: