Μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων
Η τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου κάθε χρόνου αποτελεί ημέρα θλίψης. Αποτελεί ημέρα μνήμης των χιλιάδων ανθρώπινων ζωών που χάνονται ανεύθυνα και άδικα καθημερινά.
Αποτελεί ημέρα αλληλεγγύης στις οικογένειες και στους συγγενείς που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα και βιώνουν τις παράπλευρες συνέπειες των τροχαίων δυστυχημάτων. Αποτελεί, παράλληλα, ευκαιρία για αναστοχασμό, η οποία μας θέτει όλους ενώπιον των ευθυνών μας.
Απαιτείται συλλογική δράση, πρόληψη, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση και προαγωγή οδικής συνείδησης για να αποτρέψουμε, να κερδίσουμε, και να συμβάλλουμε στη μείωση των θυμάτων της ασφάλτου, του πόνου και της δυστυχίας που αυτά προκαλούν.
Θέλω να ευχαριστήσω την Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων (ΕΥΘΥΤΑ) Ρόδου και την Πρόεδρο της, κα. Ελένη Καρύδη, θύμα του πόνου τροχαίου ατυχήματος, για την πολυσχιδή και πολυσήμαντη δραστηριότητα της, η οποία συμβάλλει σημαντικά στην ενημέρωση των πολιτών για την οδική ασφάλεια, και στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και τα πληρώματα της τροχαίας, της πυροσβεστικής, των ασθενοφόρων, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, οι οποίοι εργάζονται με ζήλο και αυταπάρνηση προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τις αρνητικές συνέπειες των τροχαίων συγκρούσεων.
Ο Δήμος Ρόδου θα συνεχίζει να είναι αρωγός και να υποστηρίζει με κάθε τρόπο και μέσο την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια, ώστε να σταματήσουμε να θρηνούμε άλλα θύματα.
Η Κυριακή της 20ης Νοεμβρίου 2016 ας είναι η αφετηρία για την ζωή!
O Δήμαρχος Ρόδου
Φώτης Χατζηδιάκος