Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr16 Νοε 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΩΝ


Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016:Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων στη Ρόδο.
Τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κου Προκοπίου Παυλόπουλου
3.500 άνθρωποι, καθημερινά χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους όλου του κόσμου και δεκάδες χιλιάδες τραυματίζονται. Οικογένειες διαλύονται. Αυτό το τίμημα για τη μετακίνηση δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό.
Tο 2015,  859  άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στους δρόμους της χώρας μας.
 27.855 σκοτώθηκαν στην Ευρώπη. Πάνω από 1.3 εκατομμύρια έχασαν την ζωή τους, σκοτώθηκαν σε όλον τον κόσμο.
Ήταν γιοι, ήταν κόρες, ήταν αδέλφια, ήταν αδελφές, ήταν πατεράδες, ήταν μητέρες, ήταν σύζυγοι, ήταν γονείς, ήταν σύντροφοι, ήταν φίλοι.
Όλοι  είχαν ελπίδες και όνειρα.
H ζωή τους τελείωσε …από τροχαίο
Οι πραγματικοί άνθρωποι πίσω από τις στατιστικές.
Η απώλεια των αγαπημένων, μας ράγισε, έσπασε την καρδιά μας αλλά δυνάμωσε την αποφασιστικότητα μας.
Για όλους  αυτούς που δεν θέλουμε να ξεχάσουμε, προσπαθούμε να σώσουμε τις ζωές των άλλων, τονίζοντας τους κινδύνους του δρόμου και ευαισθητοποιώντας για τον ανθρώπινο αντίκτυπο των συγκρούσεων της οδικής κυκλοφορίας.
Θυμόμαστε τους αγαπημένους μας και  ευαισθητοποιούμε για την οδική συνείδηση.
3η Κυριακή του Νοεμβρίου κάθε χρόνο. Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης 2016 : 11 χρόνια από τη θεσμοθέτηση της ημέρας από τον ΟΗΕ. 21 χρόνια Παγκόσμιας Μνήμης
Ελάτε μαζί μας καθώς θυμόμαστε όλες τις πολύτιμες ζωές που χάθηκαν στους δρόμους μας, και αναγνωρίζουμε το μεγάλο έργο των                                                                                                                                   υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Από την Παγκόσμια Μνήμη στην Παγκόσμια Δράση κατά την διάρκεια της δεκαετίας

Πάρε θέση ζωτικής ευθύνης.   Ανάλαβε δράση. 
Ιατρική περίθαλψη, έρευνα, απόδοση δικαιοσύνης. 
Ας κάνουμε το 2011-2020 μια δεκαετία που θα θυμόμαστε.

11 χρόνια από τη θεσμοθέτηση της ημέρας από τον ΟΗΕ
21  χρόνια Παγκόσμιας Μνήμης

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016:Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων
Εμείς τιμούμε την Παγκόσμια ημέρα μνήμης για τα θύματα τροχαίων
ü  Επιμνημόσυνη Δέηση-Κατανυκτική Συναυλία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ώρα  8μμ ¨Χρώμα  Λουλουδιών… Ήχος Ανέμων»
Συμμετέχουν: Η χορωδία Ιεροψαλτών Ρόδου, η Μικτή  χορωδία Δήμου Ρόδου και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ρόδου
Ελάτε μαζί μας

ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ-Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας


Δεν υπάρχουν σχόλια: