Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr13 Ιαν 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Το αστέρι και τα φώτα του «Δέντρου της Αγάπης» της ΕΥΘΥΤΑ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΡΟΔΟΥ, έσβησαν και φέτος!!!

Το αστέρι και τα φώτα του «ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» του Δέντρου της ΕΥΘΥΤΑ, που στόλισαν και φώτισαν την πλατεία Κύπρου όλες τις ημέρες των εορτών έσβησαν, αλλά στις καρδιές μας παραμένει η λάμψη τους – η χαρά-  η προσφορά-η ελπίδα με μια ευχή για καλύτερες μέρες.
Ένας καινούργιος χρόνος ήλθε με πολλές προσδοκίες για όλους μας.
Το «Δέντρο της Αγάπης» σηματοδότησε- σε όλους- την αγάπη, την προσφορά και την αλληλεγγύη πού όλοι την χρειαζόμαστε από όπου και αν προέρχεται σε διαφορετικές στιγμές της ζωής μας.
Στολίστηκε με πολύ αγάπη, γιατί όσοι από τους συμπολίτες μας ήρθαν- το πίστεψαν-το στήριξαν- γιατί όλοι έχουμε ανάγκη την αγάπη, αυτές τις ημέρες και μας δείχνουν το δρόμο για να συνεχίσουμε μαζί- μια δράση-εκδήλωση  μοναδική σε πανελλαδική εμβέλεια.
Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν  από το 2010 έως σήμερα να σας θυμίσουμε πως  διατέθηκαν:
1)      σε πέντε (5) οικογένειες που είχαν την ατυχία να βιώσουν την απώλεια αγαπημένων τους προσώπων
2)      στην προμήθεια αναλώσιμου υλικού-Καύσιμα-Ασφάλεια αυτοκινήτου μεταφοράς ασθενών κλπ, στο Γ.Ν. Ρόδου- ΤΕΠ & ΜΕΘ  και ΚΑΦΚΑ
3)      στην  έκδοση εισιτηρίων ιατρού συνοδού θύματος  και βαλίτσας ΚΑΡΠΑ
4)      στην έκδοση εισιτηρίων ειδικής θέσης , νοσηλεία στο ΚΑΤ ανύπαντρης μητέρας-τρόφιμα κλπ
5)      στην έκδοση εισιτηρίων -νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παίδων
6)      κάλυψη φυσικοθεραπείας για ένα χρόνο 17χρονου
7)      κάλυψη κόστους μεταφοράς οικοσκευής θύματος στην ιδιαίτερη πατρίδα του
8)      πληρωμή ενοικίων  ανέργου θύματος
9)      κάλυψη  διατροφής- αγοράς υλικών αλλαγής, άνεργου θύματος
10)   βοήθεια παραπληγικού θύματος
11)   βοήθεια τετραπλιγικού θύματος
12)   στήριξη του Αθλητή των ονείρων μας του  Παγκόσμιου Παραολυμπιονίκη  Μιχάλη Σεϊτη  για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς του ΡΙΟ
13)   Στήριξη του Δωδεκανησιακού Συλλόγου « Μπάσκετ με Αμαξίδιο» για τη πρώτη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκούς αγώνες 
Όλοι εσείς γίνατε μέρος της μεγάλης και ελπιδοφόρας προσπάθειας μας…
Η ΕΥΘΥΤΑ, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στη γιορτή της αγάπης, της προσφοράς και της αλληλεγγύης , της Χριστουγεννιάτικης γιορτής του
« ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ», της γιορτής που απέδειξε με το πιο πανηγυρικό τρόπο για (7)  έβδομη χρονιά ότι τις ημέρες αυτές ο νους και η σκέψη είναι κοντά σε όσους μας έχουν ανάγκη και είμαστε κοντά τους  με τη συμμετοχή σας.

Η ΕΥΘΥΤΑ, ευχαριστεί όλους εσάς, τους υποστηρικτές και χορηγούς καθένα χωριστά:

● Μ.Μ.Ε και Portal της Ρόδου για την προβολή της δράσης (έντυπος τύπος, ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεοπτικούς σταθμούς)
● Δήμο Ρόδου
● Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου
● Πρόεδρο Δημοτικής Ενότητας Ρόδου κ. Παγκά Μίλτο
●  Δημοτικό Σύμβουλο κ. Στυλιανού Κωνσταντίνο
● ΣΥΦΑΡΟ( Συναιτεριζόμενα Φαρμακεία Ρόδου και Κρήτης)
●  ΚΑΡΑΒΟΛΙΑΣ Αρτοποιείο - Φούρνος
● Ζαχαροπλαστείο Vanilla Chocolate
●  ΦΙΛΙΠΠΟΣ CATERING
● ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ Γ – JOY
● κ Γιάννη Ντούσκου
● Ομπρέλες Καλαφατάς  και
●  Όλους τους εθελοντές φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έφτιαξαν κατασκευές, το έζησαν το χάρηκαν με τη  ψυχή τους- η ελπίδα όλων των δράσεων της ΕΥΘΥΤΑ… και τα μέλη μαςΑγαπητοί φίλοι. Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από τον πυρήνα μιας μικρής ομάδας που αποτελείται από το προεδρείο και τα μέλη της ΕΥΘΥΤΑ, αλλά στηρίζεται και από την δική σας αγάπη και ανιδιοτελή προσφορά σας και σας ευχαριστούμε.
Θέλουμε και προσπαθούμε να προβάλουμε το Θέμα της Οδικής Ασφάλειας και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: την οδική ασφάλεια για όλους μας -να γίνουν οι δρόμοι ασφαλείς για πεζούς και οδηγούς.
Ευχή της ΕΥΘΥΤΑ, Υγεία για όλους. Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με αίσθημα ευθύνης για να συμπεριφερόμαστε σωστά στους δρόμους, τηρώντας τον Κ.Ο.Κ, τον Κώδικα Ζωής, με σκέψη τους αγαπημένους μας. Νοιαζόμαστε και τους περιμένουμε να επιστρέψουν με ασφάλεια στο σπίτι. Νοιαζόμαστε ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, με την ευχή να φέρει σε όλους το 2018 θέληση,  δύναμη, πίστη, αυτοκριτική για το καλό  όλων.
 Ευχόμαστε σε όλους από την καρδιά μας,
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ για το 2018….γιατί η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α ΡΟΔΟΥ είμαστε όλοι εσείς και τις 365 μέρες του χρόνου!!!Δεν υπάρχουν σχόλια: