Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr15 Μαΐ 2013

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕΙΑ 2013

 Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας,
6–12 Μαΐου 2013 η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμμετέχει στην Παγκόσμια Δράση ‘’I am walking for… roads safety’’, υπό την αιγίδα του Π.Ο.Υ και του Ο.Η.Ε.
Ελάτε να περπατήσουμε στην πόλη μας με στόχο την ευαισθητοποίηση, στην οδική ασφάλεια και την μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.
Κυριακή 19 Μαΐου 2013 στις 10.00 πμ στην πλατεία Δημαρχείου. «Περπατώ με στόχο να είναι ασφαλείς οι δρόμοι για όλους στο δρόμο ή  συμμετέχω στην Πανελλαδική... ποδηλατοπορεία».
Η συμμετοχή σας μήνυμα ΖΩΗΣ…. Σας περιμένουμε.......

 "Περπατώ για την ασφάλεια στο δρόμο"
Τερματίζουμε στην πλατεία Δημαρχείου:  και οργανώνουμε μια πολυσύνθετη γιορτή στην πλατεία Δημαρχείου από τις 11 πμ-3μμ, με στόχο να είναι οι δρόμοι ασφαλείς για όλους μας και να ευαισθητοποιήσουμε τις αρχές και τους πολίτες. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας λοιπόν θα αποπειραθούμε με την παρουσία σας, να μετατρέψουμε την πλατεία Δημαρχείου σε ένα μεγάλο θεματικό πάρκο, γεμίζοντας με πράσινο, με ζωή, με παιδιά, με μεγάλους, όπως θα θέλαμε να είναι.
Σας καλούμε όλους με ένα μήνυμα: προβληματίσου, άλλαξε στάση, ιδέες, νοοτροπία.
Διοργανώνουμε το PARK(ing) Day στην Ρόδο 19 Μαΐου 2013, ημέρα Κυριακή,  με παράλληλες εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν την ημέρα αυτή.
-Θα μετατρέψουμε την πλατεία Δημαρχείου από χώρο ενός απέραντου park(ing) σε πάρκο, καταλαμβάνοντας για λίγες ώρες τον κενό χώρο θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης.
Λοιπόν..... σε περιμένουμε στην πλατεία Δημαρχείου για να μετατρέψουμε μία θέση στάθμευσης στο δικό μας θεματικό πάρκο πρασίνου και λουλουδιών. Μπορείς κι εσύ να φέρεις από το σπίτι σου ότι θέλεις, για να γεμίσουμε όλοι μαζί το "πάρκο" μας, και όχι το χώρο στάθμευσης  του Δημαρχείου.
Κατά την διάρκεια της θεματικής ημέρας νέοι, έφηβοι, μεγάλα παιδιά, ζωγράφοι- καλλιτέχνες, θα αφήσουν το ζωγραφικό τους αποτύπωμα στην πλατεία, στις θέσεις στάθμευσης. Έλα και εσύ να σχεδιάσεις μαζί τους ιδανικούς δρόμους της πόλης μας, την πλατεία που ονειρεύεσαι!
Θα υπογράψουμε,  έντυπα δήλωσης υποστήριξης μιας Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας πολιτών   για την επέκταση των ζωνών ήπιας κυκλοφορίας, όπου η μέση ταχύτητα κίνησης δεν θα ξεπερνά τα 30 χλμ την ώρα, κάνοντας  έτσι τους δρόμους βιώσιμους!
Οι φωτογραφίες μας από την συμμετοχή μας, θα ταξιδεύσουν στα πέρατα της γης…
Θα χορέψουμε, θα τραγουδήσουμε, θα πιούμε το καφέ μας, θα σας κεράσουμε αναψυκτικά, θα χαρείτε μια πλατεία με ζωή.
Θέλουμε και προσδοκούμε να είστε όλοι ….Αξίζει για τη ΖΩΗ

Σε προσκαλούμε και σε περιμένουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: