Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr17 Ιαν 2020

Νέα Υόρκη: 400 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων την επόμενη πενταετία.

250 μίλια (402 χιλιόμετρα)  προστατευμένων ποδηλατοδρόμων και 150 μίλια (241 χιλιόμετρα) προστατευμένων λωρίδων λεωφορείων θα δημιουργηθούν στη Νέα Υόρκη την επόμενη πενταετία.
Ο δήμαρχος De Blasio ανάμεσα σε οικογένειες θυμάτων τροχαίων υπογράφει το νόμο για ασφαλές οδικό δίκτυο.


Νέα Υόρκη – Ο δήμαρχος Bill de Blasio υπέγραψε το νόμο για τον επανασχεδιασμό του οδικού δικτύου της πόλης που δίνει έμφαση στα ποδήλατα και τα λεωφορεία έναντι των αυτοκινήτων.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Corey Johnson, ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από το «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο » που όπως δήλωσε ήταν αναγκαίο για «να σπάσει την κουλτούρα του αυτοκινήτου» στη Νέα Υόρκη, σχέδιο που έγινε νόμος στις 19 Νοεμβρίου 2019.
«Σήμερα κάνουμε ένα τεράστιο άλμα πιο κοντά στην ανάκτηση των δρόμων μας και την ασφαλέστερη λειτουργία τους για τους κατοίκους μας«, δήλωσε   ο Johnson. «Αυτός ο νόμος μας βοηθά να κάνουμε τις εναλλακτικές επιλογές μεταφοράς πιο βιώσιμες».
Το σχέδιο, κόστους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων προβλέπει η πόλη να κατασκευάσει 400 μίλια προστατευμένων λωρίδων – 250 για ποδήλατα και 150 για λεωφορεία – καθώς και την αναβάθμιση των στάσεων των λεωφορείων και της οδικής σήμανσης μέσα σε διάστημα πέντε ετών.
Οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι το σχέδιο θα αυξήσει την κυκλοφορία και θα μειώσει τον αριθμό των ήδη περιορισμένων θέσεων στάθμευσης, αλλά οι υποστηρικτές του το υπερασπίζουν, λέγοντας ότι οι προστατευμένες λωρίδες ποδηλάτων θα κάνουν τους δρόμους πιο ασφαλής.
«Πρόκειται να σώσει ζωές«, δήλωσε η Mary Beth Kelly, ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης Families for Safe Streets  (Οικογένειες για ασφαλείς δρόμους). «Το γενικό σχέδιο θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε μια πραγματικά ζωντανή πόλη«.
Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ τον Δεκέμβριο του 2021 και απαιτεί από το Υπουργείο Μεταφορών να επανεκδίδει ένα νέο γενικό πρόγραμμα μεταφορών κάθε πέντε χρόνια.
«Είμαι περήφανος που υπέγραψα αυτή τη νέα νομοθεσία  για ασφαλείς δρόμους που θα προωθήσει τις φιλόδοξες δεσμεύσεις που έχουμε ξεκινήσει με το Vision Zero«, δήλωσε ο δήμαρχος Bill de Blasio. «Είμαστε σίγουροι ότι αυτό το νέο σχέδιο εδραιώνει σταθερά τη φήμη της Νέας Υόρκης ως ηγέτιδας της χώρας στην ασφάλεια των δρόμων«.
ΠΗΓΗ: patch.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: