Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr21 Ιαν 2020

Ο Μάνος Βουλαρίνος φτιάχνει μια λίστα για τον ΚΟΚ και την οδική σήμανση που ακολουθούν οι Έλληνες οδηγοί.


Τo αποτέλεσμα της έρευνας του τελευταίου ευρωβαρόμετρου, σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες είναι οι πιο επικίνδυνοι και νευρικοί οδηγοί στην Ευρώπη, δεν εκπλήσσουν κανέναν. Το πρώτο είναι φανερό σε όποιον κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους και το δεύτερο είναι το φυσικό επακόλουθο καθώς είναι απολύτως λογικό να είσαι νευρικός όταν ξέρεις ότι τόσο πολλοί οδηγοί γύρω σου είναι ανεύθυνοι και αντικοινωνικοί εγκληματίες.
Η γνώμη μου είναι πως η ελεεινή συμπεριφορά των Ελλήνων οδηγών δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της κακής ανατροφής από τις δυσλειτουργικές τους οικογένειες και της προστασίας την οποία απολαμβάνουν οι παραβατικοί οδηγοί από την Τροχαία.
Είναι και αποτέλεσμα της ελλιπούς ενημέρωσης για τον ΚΟΚ και την οδική σήμανση.

Γι' αυτό αποφάσισα να κάνω μια μικρή λίστα με όλα αυτά που πρέπει επιτέλους να μάθει κάθε οδηγός που κινείται στους δρόμους της ωραιότερης χώρας του κόσμου.

Φωτεινοί σηματοδότες οχημάτων


Πράσινο: Συνεχίζουμε την πορεία αγνοώντας οτιδήποτε μπορεί να βρίσκεται μπροστά από το όχημα
Πορτοκαλί: Επιταχύνουμε
Κόκκινο: Συνέχιση της πορείας με χαμηλότερη ταχύτητα, εκτός αν έχει μόλις ανάψει οπότε υποχρεωτικά επιταχύνουμε

Φωτεινοί σηματοδότες πεζών


Πράσινο: Ελεύθερη διάβαση των πεζών που προτιμούν το πράσινο
Κόκκινο: Ελεύθερη διάβαση των πεζών που προτιμούν το κόκκινο

Πινακίδες


Απαγορεύεται η είσοδος σε όλα τα οχήματα, εκτός αν ο οδηγός τους βαριέται να κάνει το τετράγωνο ή βιάζεται

Διαφημιστικές πινακίδες από καμπάνια μάρκας προφυλακτικών. Δεν αφορούν την οδήγηση και πρέπει να αγνοούνται.

.

Θέσεις στάθμευσης


Θέσεις στάσης και στάθμευσης 


Θέση στάθμευσης μόνο για ΈλληνεςΑπαγορεύεται η στάθμευση σε οχήματα με μοναχικούς οδηγούςΑπαγορεύεται η στάθμευση σε οχήματα στα οποία επιβαίνουν ζευγάριαΚανένα όχημα δεν έρχεται από δεξιά

Κανένα όχημα δεν έρχεται από αριστερά
Απαγορεύονται οι βουτιές στο οδόστρωμαΚατώτατη ταχύτητα
Αξιοθέατο δεξιά
Αξιοθέατο αριστερά

Μην ξεχνάτε να ανακυκλώνετε! Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων!
Επιτάχυνση για στροφή δεξιά
Επιτάχυνση για στροφή αριστεράΕίσαι φανταστικός οδηγός!
Υποχρεωτική οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
Κίνδυνος, συχνή διέλευση Ελλήνων οδηγών.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ: https://www.athensvoice.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστώ
Μεταφορές Μετακομίσεις