Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr17 Οκτ 2014

Α. Σ Ρόδος και ΕΥΘΥΤΑ μαζί στο πρωτάθλημα, με μήνυμα: Η Ρόδος φοράει το κράνος της

«Με το σύνθημα «η Ρόδος φοράει το κράνος της», θα «κατέβει» η ομάδα μας στο νέο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου. Έχοντας σαν στόχο να ευαισθητοποιήσουμε όλο τον κόσμο στο θέμα της οδηγικής ασφάλειας και της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων, αποφασίσαμε να μην εκμεταλλευτούμε εμπορικά τη θέση του «χρυσού χορηγού» στην ομάδα μας και να την παραχωρήσουμε δωρεάν στο Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας Ρόδου ΕΥΘΥΤΑ! Θέλουμε να συμβάλλουμε και εμείς από την πλευρά μας, στην προώθηση της καμπάνιας της ΕΥΘΥΤΑ που κύριο στόχο έχει την ενημέρωση των οδηγών και την απαραίτητη πρόληψη για να μην χάσουμε και άλλους αγαπημένους μας ανθρώπους στην άσφαλτο. Η Ρόδος δείχνοντας για μια ακόμα φορά το κοινωνικό της πρόσωπο έκανε το χρέος της και καλεί και όλους τους συλλόγους να πράξουν κάτι ανάλογο, γιατί μπροστά στην ανθρώπινη ζωή, το ποδόσφαιρο ασφαλώς και έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Για εμάς, ο ΑΣ Ρόδος δεν είναι μόνο ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος αλλά και ένας τρόπος για να αναπτυχθούν κοινωνικές δράσεις με στόχο το καλό του τόπου μας. Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου στις 7μ.μ. στο Επιμελητήριο της Δωδεκανήσου, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του νέου μας «χρυσού» χορηγού και σας προσκαλούμε να είστε παρών». Μαζί στο πρωτάθλημα Ρόδος και ΕΥΘΥΤΑ, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της πράσινης ομάδας.

Δελτίου τύπου-Συνέντευξη τύπου  από τον Α.Σ Ρόδος
Την θέση του Χορηγού έδωσε ο ΑΣ ΡΟΔΟΣ στην ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου συμβάλλοντας έτσι στο έργο της. Ελπίζουμε να βρούμε ανταπόκριση και να μειωθούν τα τροχαία. Ο ΑΣ ΡΟΔΟΣ παρουσίασε και τις νέες φανέλες της ομάδας με το λογότυπο της ΕΥΘΥΤΑ.

ΦΟΤΟ: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.10153199920532571&type=1 

Δεν υπάρχουν σχόλια: