Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr17 Οκτ 2014

Νέα συμμαχία για την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, με την Hedera Printhouse Company

Η συγκεκριμένη εταιρία θα στηρίξει αφιλοκερδώς την προσπάθεια της Ρόδου να προωθήσει τις δράσεις του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας Ρόδου
Έναν πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθειά της να προωθήσει την καμπάνια ζωής του «χρυσού» της χορηγού, του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας Ρόδου ΕΥΘΥΤΑ, βρήκε η διοίκηση της Ρόδου. Πρόκειται για την εταιρία Hedera Printhouse Company, η οποία αναλαμβάνει την δωρεάν εκτύπωση του ενημερωτικού υλικού που θα μοιράζεται στους φιλάθλους.
Η ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η Ρόδος αναφέρει τα ακόλουθα: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μια ακόμα συνεργασία με μια αμιγώς ροδίτικη εταιρεία. Πρόκειται για την εταιρεία HEDERΑ PRINTHOUSE COMPANY η οποία αναμφίβολα έχει αφήσει το στίγμα της τα τελευταία χρόνια στον τομέα των εκτυπώσεων.
Η συγκεκριμένη εταιρεία προστίθεται στην λίστα αυτών που στηρίζουν το project και τη φιλοσοφία της διοίκησης μας που δεν έχει να κάνει μόνο με το ποδόσφαιρο. Και αυτό γιατί βασική μας επιδίωξη είναι να στείλουμε και διάφορά κοινωνικά μηνύματα μέσα από την ενασχόλησή μας με την ιστορική ομάδα της Ρόδου.
Νέα συμμαχία για την ΕΥΘΥΤΑ
Ο ΑΣ Ρόδος δεν είναι μόνο μια ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά παράλληλα και ένας σύλλογος που μέσα από αυτόν δίνεται η ευκαιρία να αναπτυχθούν και άλλες δράσεις μη αθλητικές με στόχο την ανάδειξη και άλλων κοινωνικών ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή μας.
Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία HEDERA αναλαμβάνει να εκτυπώνει αφιλοκερδώς όλα τα έντυπα που θα χρειαστούν για την προώθηση της καμπάνιας του «χρυσού χορηγού» μας ΕΥΘΥΤA, που έχει τίτλο «η Ρόδος φοράει το κράνος της» και που στοχεύει στην ενημέρωση του κόσμου για την μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εταιρεία HEDERA με την οποία είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε μια άριστη συνεργασία.
Ποια είναι η εταιρεία HEDERA
Η εταιρία HEDERA δραστηριοποιείται στον χώρο της εκτύπωσης τα τελευταία 15 χρόνια και λειτουργεί επί της Λεωφόρο Ρόδου- Λίνδου. H  εμπειρία της και η γνώση στις τεχνολογικές εξελίξεις και έχοντας ως μοναδικό γνώμονα ανάπτυξης το απόλυτα ικανοποιημένο πελατολόγιό της.
Βρίσκεται  κοντά σας για να σας δώσει την καλύτερη για την επιχείρησή σας λύση, στις πιο ανταγωνιστικές τιμές, σε κάθε διαφημιστική ή εταιρική κατασκευή σας.
Επίσης μπορεί να  προσφέρει  άμεση και έγκυρη τεχνική υποστήριξη όπου και όταν τη χρειάζεστε.
Όπλο για την καθημερινή προσπάθεια καταξίωσής της στην αγορά, είναι η κάθετη παραγωγή της και το 23μελές πλήρως καταρτισμένο προσωπικό της, με όρεξη και φιλοδοξίες, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει πλήρως κάθε απαίτηση των πελατών της εταιρίας. Παρέχοντας  μία τεράστια γκάμα υπηρεσιών όπως, δημιουργία μακέτας, εκτυπώσεις εντύπων, καρτών, προσκλητηρίων, μενού, επιγραφών, σταντς και πολλών άλλων ειδικού τύπου εκτυπώσεις.»   

Πηγή:  Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: