Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr18 Μαρ 2015

54.024 ευρώ για υπερβολική ταχύτητα! Mετακομίζει Ελλάδα ο Φινλανδός;

Πρόστιμο 54.024 ευρώ σε οδηγό στη Φινλανδία για υπερβολική ταχύτητα!

Πρόστιμο ύψους 54.024 ευρώ, καλείται να καταβάλει ο φινλανδός Reima Kuisla, ο οποίος συνελήφθη στα τέλη Φεβρουαρίου να τρέχει με το αυτοκίνητό του με ταχύτητα 103 χλμ./ώρα σε περιοχή όπου το ανώτατο όριο ήταν 80 χλμ./ώρα, με δεδομένο ότι οι αντίστοιχου τύπου διοικητικές κυρώσεις στην χώρα του ευρωπαϊκού βορρά υπολογίζονται βάσει του εισοδήματος του παραβάτη.

Με δεδομένο λοιπόν ότι το ετήσιο εισόδημα που είχε δηλώσει ο Reima Kuisla ήταν 6,5 εκατομμύρια ευρώ, το πρόστιμο της τροχαίας ανέβηκε αναλόγως.
Μετά το τσουχτερό πρόστιμο, ο Reima Kuisla, γράφει σε post του στο Facebook: «Είναι αδύνατον να ζήσεις στην Φινλανδία αν ανήκεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες όπως αυτή των ανθρώπων με υψηλά εισοδήματα και πλούτο. Σκέφτομαι να εγκαταλείψω τη χώρα».
Για την ιστορία, ωστόσο, το συγκεκριμένο ποσό δεν αποτελεί ρεκορ. Το ρεκόρ σε πρόστιμο για οδική παράβαση είναι τα 116.000 ευρώ και είχε επιβληθεί το 2002, σε στέλεχος της Nokia, το οποίο είχε ξεπεράσει κατά 25 χλμ./ώρα το όριο ταχύτητας, τρέχοντας με την καινούρια του Harley Davidson με 75 χλμ./ώρα, σε ζώνη με ανώτατο όριο τα 50 χλμ./ώρα.»

   πηγή:in.gr

Θα μετακομίσει στην Ελλάδα;

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές ο συμπαθής κος Reima σκέφτεται σοβαρά να επιλέξει τη χώρα μας σαν τόπο μόνιμης διαμονής του. Για τους ξένους παραβάτες του Κ.Ο.Κ. η  χώρα μας  θεωρείται προστιματικός παράδεισος. Ενδεικτικά η παραβίαση στου ορίου ταχύτητος κατά 20 km εδώ τιμωρείται με πρόστιμο 40 ευρώ το οποίο αν πληρωθεί εντός δεκαημέρου μειώνεται στα 20 ευρώ ενώ το πρόστιμο για την παραβίαση του ωραρίου εργασίας οδηγών φορτηγών στην Ελλάδα είναι 400 φορές μικρότερο απ ότι στην Ισπανία.

Ακόμα παραπέρα υπουργοί της νέας κυβέρνησης όπως οι κ.κ. Πανούσης και Σπίρτζης, προφανώς έχοντας υπ οψιν τους και την προσέλκυση ξένων επενδυτών από τις πρώτες μέρες έθεσαν σαν προτεραιότητα το θέμα τις περαιτέρω μείωσης των προστίμων για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. (Αναλυτικά: ΕΔΩ)

Αν προχωρήσουν αυτά τα μέτρα λογικά το επόμενο διάστημα αναμένεται σοβαρή εισροή παραβατών του Κ.Ο.Κ από τις σκανδιναβικές ιδίως χώρες στην Ελλάδα


  pro


 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: