Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr18 Μαρ 2015

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας για τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας για τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων
Πρωτοβουλία αποτύπωσης των προβλημάτων σε τμήματα του οδικού δικτύου του νησιού της Ρόδου , όπου σημειώνεται μεγάλος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με στόχο την κατά το δυνατόν αποτροπή τους.

Έντονα προβληματισμένος από την αμείωτη ένταση του φαινομένου, που στοιχίζει ανθρώπινες ζωές, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος θα ζητήσει άμεσα την συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την Τροχαία, προκειμένου να αποτυπωθούν τα προβλήματα, για να ακολουθήσουν ανάλογες παρεμβάσεις.

Το συντονισμό της πρωτοβουλίας ο κ. Χατζημάρκος ανέθεσε στον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου, ο οποίος, στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα συγκαλέσει συνάντηση με τους εκπροσώπους της Αστυνομίας, της Τροχαίας Ρόδου και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και θα οργανωθούν επιτόπιες επισκέψεις μικτών κλιμακίων, για να καταγραφούν τα προβλήματα του οδικού δικτύου (κακοτεχνίες, φθορές, σήμανση κλπ).

Τα πρώτα τμήματα του οδικού δικτύου του νησιού τα οποία θα ελεγχθούν από τα κλιμάκια είναι η Εθνική Οδός Ρόδου - Λίνδου, από την πόλη της Ρόδου ως το Φαληράκι και η Εθνική Οδός Τσαΐρι – Αεροδρόμιο.

Να καθίσουν στα θρανία όλοι οι οδηγοί
Με πρότασή τους τα  μέλη του συλλόγου εκπαιδευτών οδηγών Δωδεκανήσου, αναφορικά με τα αυξημένα περιστατικά τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων στο νησί της Ρόδου, τονίζουν την ανάγκη να παρέχουν δωρεάν μαθήματα σε όλους τους οδηγούς προκειμένου έτσι να υπενθυμίσουν την σωστή εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σε ανοιχτή επιστολή του ο πρόεδρος των εκπαιδευτών οδηγών κος Παντελής Κιούσης, αναφέρει:
Ο χάρος παίρνει τα παιδιά μας στον ...πόλεμο της ασφάλτου!

(Ανοικτή πρόσκληση για δωρεάν Μαθήματα από τον ΣΕΔ)

Tι να πούμε τώρα εμείς οι Εκπαιδευτές Οδηγών της Ρόδου!

Προσωπικά είμαι αποσβολωμένος!

Στο Μολώχ της ασφάλτου ....χάνονται τα νιάτα μας, τα παιδιά μας!

Λυπούμαστε, σκάμε, τυραννιόμαστε με την ιδέα, συγκλονιζόμαστε, κλαίμε, συμπάσχουμε και συμπονούμε τους δύστυχους γονείς.

Πέραν από τα αυτονόητα συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων....δεχθείτε εσείς οι υπόλοιποι συμπολίτες μας κάποιες βεβαιότητες....

Είναι σίγουρο ότι θα θρηνήσουμε κι' άλλες ζωές!

Σε λίγο θα αρχίσει και η σεζόν.....

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης Ρόδου-Δωδεκανήσου....

Θα προσφέρει δωρεάν μαθήματα (θεωρητικά και πρακτικά) στους ήδη ΕΧΟΝΤΕΣ το σχετικό δίπλωμα.

Ελάτε χωρίς "δραχμή' να τα ξαναβάλουμε κάτω!

Να δούμε τι γνωρίζετε, τόσον από πλευράς πρακτικής οδήγησης, όσον και από την όλη νομοθεσία που διέπει την οδηγική... δέουσα συμπεριφορά!

Είναι απολύτως βέβαιο ότι εάν ξανάδιναν εξετάσεις οι 90% Νεοέλληνες ....θα απορρίπτονταν αυτοστιγμεί!

Αυτό ....όποιος το ξεπερνά ή στρουθοκαμηλίζει ή αδιαφορεί, απλά παίζει με τον χρόνο ....για το πότε θα σκοτωθεί ή θα σκοτώσει ή θα μπλέξει με γιατρούς και δικηγόρους!

Σας περιμένουμε εμείς οι φυσικοί Δάσκαλοί σας!

Δεν υπάρχουμε μόνο για να βγάλετε το δίπλωμα!

Δεν είμαστε μέρος της διαδικασίας έκδοσης των διπλωμάτων!

Είμαστε Σχολεία για διά βίου μάθηση και εκπαίδευση ...στην πιο επικίνδυνη διεργασία-τέχνη-τεχνική για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σας....την οδήγηση, εν μέσω των χειρότερων συνθηκών...της “ζούγκλας” των ελληνικών δρόμων ...

Έτσι κι΄αλλιώς δουλειά δεν έχουμε ...σχεδόν όλοι οι Εκπαιδευτές, γιατί ο κόσμος εδώ και 4 χρόνια δεν έχει ούτε για τα προς το ζειν!

Ελάτε για ΔΩΡΕΑΝ εκμάθηση....επαναλαμβάνω ....οι ΕΧΟΝΤΕΣ δίπλωμα!

Κάθε χρόνο “χάνονται” 2.000 άτομα και τραυματίζονται
άλλα 35.000 (10% με μόνιμη ολική αναπηρία), στον Μολώχ της ασφάλτου.

Όσες επιτροπές και να δημιουργήσουμε ως Πολιτεία, τα ανωτέρω νούμερα δεν αλλάζουν πέραν ...του όποιου στατιστικού λάθους.

Η ελλιπής εκμάθηση συνεπάγεται κακή οδήγηση και αυτό πάντα οδηγεί σε τραγωδίες.

Ας κάνουμε μια ύστατη προσπάθεια ...για να αλλάξουμε αυτή την άθλια και ζοφερή κατάσταση!

Σας περιμένουμε για ....ενισχυτική διδασκαλία και εμείς θα σας βεβαιώσουμε εάν γνωρίζετε ή όχι να οδηγείτε σωστά!

Και ας έχετε.... 30 χρόνια δίπλωμα!»

Πηγή: www.rodiaki.gr

Ακούστε τι δήλωσε ο Περιφερειάρχης ΕΔΩ:http://palmos-fm.gr/%CE%B3-%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF-%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CE%BC/

 
 
Τι δήλωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Διακογεωργίου ΕΔΩ: http://palmos-fm.gr/πρωτοβουλία-της-περιφέρειας-νοτίου-α/

Δεν υπάρχουν σχόλια: