Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr27 Αυγ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συμμετοχή στην 46η έκθεση Κρεμαστής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συμμετοχή στην 46η έκθεση Κρεμαστής
Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στην 46η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής με μεγάλη επιτυχία.
Το περίπτερο μας ήταν σε θέση περίοπτη στο χώρο της έκθεσης και εκατοντάδες επισκέπτες το επισκέφτηκαν.
Δεχτήκαμε συγχαρητήρια για το ότι η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας και στην συνεχή ενημέρωση των πολιτών για θέματα της ασφαλούς οδήγησης, παραμένει πρωτοπόρα στην προσπάθεια αυτή για την περιοχή μας, με μοναδικό στόχο την ενημέρωση των οδηγών παρέχοντας με κάθε δυνατό τρόπο και σχεδιασμό κάθε πληροφορία για ασφαλή οδήγηση και αλλαγής συμπεριφοράς για την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.
Η κύρια αιτία για την συμμετοχή μας αυτή ήταν η άμεση επικοινωνία με τους επισκέπτες της έκθεσης, σε καθημερινή βάση για τα οφέλη της ασφαλούς οδήγησης και της οικολογικής οδήγησης.
Είχαμε, έτσι την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, να δεχτούμε προτάσεις από άτομα ευαισθητοποιημένα στο θέμα της οδικής ασφάλειας να δεχτούμε προτάσεις και ποιες παρεμβάσεις θα μπορούσαν να γίνουν που συνάδουν στην ασφάλεια των χρηστών των δρόμων.
Έγιναν συζητήσεις με άλλους κοινωνικούς φορείς για μελλοντικές συνεργασίες με μοναδικό στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Υπήρξε ενδιαφέρον από επισκέπτες για εθελοντική προσφορά στις μελλοντικές δράσεις της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ και έγιναν εγγραφές νέων μελών.
Με το τέλος της έκθεσης, έγινε η κλήρωση του ηλεκτρικού ποδήλατου- και- τυχερός αναδείχτηκε ο κος Λεμονής Σωτήρης με το λαχνό 1175, ενημερώθηκε αμέσως με το τέλος της κλήρωσης τηλεφωνικά.
Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ευχαριστεί: τον κο Σωτήρη Παμπάκα, Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου, τον κο Νικόλαο Κεφαλάκη, πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής της έκθεσης, τον κο Κόκκινο Μιχάλη για την διάθεση του ηλεκτρικού ποδήλατου στην ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ , όταν στην λαχειαγορά στις 28 Φεβρουαρίου 2011, για την στήριξη οικογενειών θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων αναδείχτηκε τυχερός της κλήρωσης, τους εθελοντές που με την παρουσία τους ενημέρωσαν τους επισκέπτες, μοίρασαν έντυπα, δέχτηκαν τις προτάσεις τις κατέγραψαν, την εταιρεία ΒΑΚΑΡ Α.Ε για την υποστήριξη κατά την διάρκεια της έκθεσης «συνοδηγός στην προσπάθεια» και αναδείχτηκε για μια ακόμη φορά, ότι η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα αποδίδει τα μέγιστα, έχει αμοιβαίο όφελος και ενδυναμώνει τους στόχους των Μ.Κ.Ο στην εκπλήρωση των δράσεων τους.
Φίλοι οδηγοί: μη ξεχνάτε: Η ΖΩΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ. ΜΗΝ ΑΠΟΣΠΑΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: