Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr24 Αυγ 2011

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ Ι.Χ

Επενδύστε σίγουρα
Αγοράζοντας ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο, πληρώνουμε μεταξύ άλλων και το προνόμιο της επιλογής χρωμάτων, εξοπλισμού, κινητήρα κ.λπ., κάτι που δεν ισχύει αν επιλέξουμε ένα Ι.Χ. από δεύτερο χέρι. Οταν όμως φτάσει η ώρα να το πουλήσουμε, ανακαλύπτουμε ότι είχαμε επενδύσει σε λάθος αξεσουάρ ή ότι τσιγκουνευτήκαμε εκεί που δεν έπρεπε. Σήμερα αποκαλύπτουμε πώς θα εξελιχθεί η αγορά του καινούργιου μας αυτοκινήτου σε μία σίγουρη επένδυση με σταθερή αξία μεταπώλησης, όταν φτάσει η ώρα του αποχωρισμού.
Πριν από την αγορά:Κινητήρες/σασμάν
Οχι ακρότητες, δηλαδή ούτε πανίσχυρα και ενεργοβόρα μοτέρ, αλλά ούτε και «ψόφιοι» κινητήρες. Επιλέγουμε κινητήρες μικρομεσαίου κυβισμού και νέας τεχνολογίας με μοντέρνα τούρμπο, άμεσο ψεκασμό και αρκετούς ίππους. Αποφεύγουμε τις τετρακίνητες εκδόσεις, εκτός και αν πρόκειται για μοντέλο SUV. Στις μεγάλες κατηγορίες θεωρούνται αυτονόητα τα αυτόματα σασμάν, όμως η συγκεκριμένη τάση αρχίζει να περνά και στις μικρότερες κατηγορίες, οπότε μπορείτε να τα προτιμήσετε και εκεί.
Ασφάλεια
Το ΑΒS είναι υποχρεωτικό και από τους επόμενους μήνες θα ισχύει το ίδιο και για το σύστημα ευστάθειας, άρα θεωρείται πλέον αυτονόητο. Προτιμήστε εκδόσεις με μετωπικούς και πλευρικούς αερόσακους, ενώ αξεσουάρ όπως τα συστήματα αυτόματου φρεναρίσματος ή εκείνα που προειδοποιούν τον οδηγό όταν παρεκκλίνει το αυτοκίνητο από την πορεία του, δεν αυξάνουν - προς το παρόν - την αξία μεταπώλησης.
Κλιµατισµός/ηχοσύστηµα
Το αιρ-κοντίσιον και το ηχοσύστημα με CD-Player είναι «υποχρεωτικά», ο αυτόματος κλιματισμός και ένα αναβαθμισμένο στερεοφωνικό δεν δίνουν υπεραξία στο Ι.Χ. μας. Πείτε όχι στα σταθερά συστήματα πλοήγησης, αφού κυριαρχούν πλέον τα σαφώς φτηνότερα φορητά.
Χρώμα
Πηγαίνετε κόντρα στις τελευταίες τάσεις της μόδας, γιατί είναι πιθανόν να έχουν αλλάξει έπειτα από μία πενταετία. Προτιμήστε κλασικούς χρωματισμούς, όπως ασημί, μαύρο, μπλε σκούρο ή πιο ανοιχτόχρωμα χρώματα (π.χ. κόκκινο) στις μικρές κατηγορίες.
Ζαντολάστιχα
Οι ζάντες αλουμινίου κυρίως βοηθούν να πουλήσουμε ευκολότερα ένα μεταχειρισμένο μοντέλο, αρκεί να είναι εργοστασιακές ή επώνυμες. Τα ίδια ισχύουν και για τα ελαστικά χαμηλού προφίλ, με εξαίρεση τα μικρά αυτοκίνητα και τα μοντέλα χαμηλής κατανάλωσης.
Μετά την αγορά
Σέρβις/επισκευές
Πραγματοποιείτε κανονικά όλα τα προγραμματισμένα σέρβις και μην τρενάρετε τις επισκευές. Ενα πλήρες βιβλίο σέρβις επηρεάζει θετικά τους υποψήφιους αγοραστές.
Πλύσιµο/γυάλισµα
Το τακτικό πλύσιμο του αυτοκινήτου προστατεύει το αμάξωμα σε βάθος χρόνου, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το γυάλισμα του αμαξώματος με βερνίκι, το οποίο θωρακίζει από κουτσουλιές, από έντομα και από τις έντονες ηλιακές ακτινοβολίες, διατηρώντας το χρώμα σε καλή κατάσταση.
Πλαστικές επενδύσεις
Οταν χάνουν τα πλαστικά του κόκπιτ τη λάμψη και τη φρεσκάδα τους, το αυτοκίνητο δείχνει γηρασμένο και χάνει σε αξία. Γι' αυτό χρησιμοποιείτε τακτικά τα ειδικά σπρέι συντήρησης για πλαστικά.
Μικροχτυπήµατα
Οι γρατσουνιές και οι λακκουβίτσες δεν συνιστούν αμάρτημα ούτε προϊδεάζουν για κάποιο σοβαρό τρακάρισμα, μειώνουν όμως την αξία μεταπώλησης. Σίγουρα λοιπόν φροντίζουμε να επισκευαστούν σωστά, προτού προχωρήσουμε στην πώληση του Ι.Χ. μας.
ΠΗΓΗ: AUTO NEA 24-08-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: