Εκατό οδηγοί δικύκλων βρέθηκαν χωρίς κράνος!
Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά … περίπου 100 οδηγοί εντοπίστηκαν μόνο την περασμένη εβδομάδα να κινούνται με τα οχήματά τους και να μην φορούν προστατευτικό κράνος!

Οι έλεγχοι έγιναν στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.
Πιο συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα (από 24 έως 30 Σεπτεμβρίου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, «δίνοντας προτεραιότητα» στην παράβαση της μη χρήσης προστατευτικού κράνους.

Στο πλαίσιο αυτό, από 564 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 2.742 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.598 παραβάσεις για τη μη χρήση προστατευτικού κράνους.
Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο της Αττικής 461, του Ηρακλείου 132, του Ρεθύμνου 125, των Δωδεκανήσων 99, των Χανίων 78 και της Αχαΐας 77.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
ΠΗΓΗ: https://www.rodiaki.gr/article/399932/ekato-odhgoi-dikyklwn-brethhkan-xwris-kranos