Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr3 Φεβ 2017

«Κόντρες», συγκρούσεις, συλλήψεις. Η αντίσταση ξεκίνησε απ τη Βάρκιζα.


kontres

Με συγκρούσεις εκατοντάδων ατόμων με τα ΜΑΤ, φωτιές, συλλήψεις και κλείσιμο του δρόμου Αθηνών – Σουνίου για ώρες αργά το βράδυ της 31η Ιανουαρίου ξεκίνησαν από την Ελλάδα οι εκδηλώσεις υπέρ της ταχύτητας. Αν και ο ΟΗΕ έχει χαρακτηρίσει τη δεύτερη εβδομάδα του Μαίου του 2017 σαν παγκόσμια εβδομάδα οδικής ασφάλειας με κεντρικό θέμα τον περιορισμό της ταχύτητας και καλεί όλες τις χώρες να προχωρήσουν σε δράσεις μ αυτό το σκοπό, στην Ελλάδα όπως ήδη έγινε αντιληπτό οι εκδηλώσεις μάλλον θα πάρουν τον αντίθετο χαρακτήρα.
Η διεθνής συνωμοσία περιορισμού της ταχύτητας δεν θα περάσει. Το δικαίωμα να σκοτώνεις ή να σκοτώνεσαι τρέχοντας θα γίνει σεβαστό χάρη στη δύναμη των κινημάτων. Οι δρόμοι θα παραμείνουν πίστες ταχύτητας και θα ενοποιηθούν με τις πίστες των μπουζουξίδικων. Το να οδηγείς με 150km/h και να σκοτώνεις ή να αφήνεις ανάπηρο κάποιον θα εξακολουθήσει να θεωρείται «αμέλεια» και θα παραμείνει πλημμέλημα. Τα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ. που αφορούν παραβιάσεις του ορίου ταχύτητας δεν θα μειωθούν όπως προτείνει η συμβιβασμένη κυβέρνηση αλλά θα καταργηθούν μαζί με τα όρια ταχύτητας.
Το μήνυμα της αντίστασης ξεκίνησε συμβολικά από την Βάρκιζα…Εκεί που κάποτε έκλεισε ένας κύκλος της ελληνικής ιστορίας, εκεί χθες άνοιξε ένας άλλος.
Όλοι αυτοί, υπουργοί και άλλοι μεγαλόσχημοι, που εγκαινίαζαν επιδείξεις φτιαγμένων αυτοκινήτων, που δεν γνώριζαν τίποτα για τα παράνομα συνεργεία που ασχολούνται αποκλειστικά με «μετατροπές», που δεν αντιλήφθηκαν, τόσα χρόνια αρμόδιοι, το ηλεκτρονικό έγκλημα της προβολής σε κάθε τομέα του διαδικτύου επιδείξεων με απίστευτες ταχύτητες, κόντρες κα σε κάθε είδους δρόμο, που θεωρούν τις παραβιάσεις του ορίου ταχύτητας σαν κάτι το φυσιολογικό, κάτι που «μπορεί να συμβεί  (sic) στον καθένα» παριστάνουν σήμερα τους έκπληκτους και τους αγανακτισμένους..
Μην  εκπλήσσεστε και μην αγανακτείτε κυρίες και κύριοι, τα παιδιά σας είναι.
Διαβάστε Από την Εφημερίδα των Συντακτών 1/2/2017:

Συμπλοκές και συλλήψεις για «κόντρες» στη Βάρκιζα

Με τα ΜΑΤ συνεπλάκησαν νεαροί, οι οποίοι τα μεσάνυχτα της Τρίτης έκαναν αυτοσχέδιους αγώνες αυτοκινήτων στη συμβολή της Λ. Ποσειδώνος με την οδό Β. Κωνσταντίνου, στη Βάρκιζα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν οι αστυνομικές δυνάμεις ματαίωσαν τους αυτοσχέδιοι αγώνες.
Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 400 άτομα, έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα, για να παρακολουθήσουν τις «κόντρες».
Η Τροχαία Ελληνικού έφτασε στο σημείο ενώ ειδοποιήθηκε διμοιρία των ΜΑΤ, που μετέβη εκεί, με αποτέλεσμα να μην γίνουν οι αγώνες.
Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους, επιτέθηκαν με πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να γίνει συμπλοκή και να κλείσει για περίπου μία ώρα η παραλιακή Αθηνών-Σουνίου.
Στη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν τριάντα άτομα, ενώ τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί από πέτρες, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στο αυτόφωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: