Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr13 Ιαν 2015

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμμετείχε και φέτος με επιτυχία στις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων στις Πηγές της ΚαλλιθέαςΗ ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμμετείχε και φέτος με επιτυχία στις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων στις Πηγές της Καλλιθέας

Έπεσε η αυλαία των επιτυχημένων εορταστικών εκδηλώσεων στις Πηγές Καλλιθέας που και φέτος πλημμύρισε από χαρούμενες παιδικές φωνές, χαμόγελα, μουσικές και  παιδαγωγικές δράσεις για την οδική ασφάλεια.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμμετείχε και φέτος με επιτυχία στις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων στις Πηγές της Καλλιθέας 26,27,28,31/12/14 και 2,3,4/1/15,   στολίζοντας το  «Δέντρο της Αγάπης » με ένα και μοναδικό σκοπό να στηρίξει τον Αθλητή Μιχάλη Σεϊτη μετά από το τροχαίο συμβάν  για να συνεχίσει να αγωνίζεται και να είναι παρών στο στίβο με στόχο τους παραολυμπιακούς του 2016 στο Ρίο.

Το Δέντρο της Αγάπης γέμισε με τις λαμπερές μπάλες από μικρούς και μεγάλους φίλους.  Ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας για όλους μας αλλά και για τον Μιχάλη. Ένα φώς που θα τον φωτίζει στον στίβο, έχοντας δίπλα του όλου εμάς για  να τον δυναμώνουμε με την σκέψη ότι είμαστε δίπλα του.

Στις 2 του Γενάρη ο Μιχάλης ήταν κοντά μας. Του προσφέραμε με πολύ αγάπη και συγκίνηση  2 μπλούζες με μηνύματα οδικής ασφάλειας  και το μπουφάν της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ για να τα φορεί όποτε νομίζει κατά την προπόνησή του και όχι μόνο.

Ήδη μας έστειλε μια φωτογραφία από την Πρετόρια όπου προπονείται. Μεγάλη η συγκίνηση και η χαρά μας για τον Αθλητή των ονείρων μας και των προσδοκιών μας.
 

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ,  στην αίθουσα των κατασκευών ανέπτυξε με επιτυχία την δράση:  «Αύριο εγώ θα οδηγώ» Ζωγραφίζω  με σκίτσα του Μ. Κουντούρη, σε συνεργασία με την Educartoon.

Μικροί και μεγάλοι ζωγράφισαν. Απίστευτες ζωγραφιές από μαθητές τόσο του Δημοτικού  όσο και του Γυμνασίου. Η έκπληξη για όλους εμάς ήταν και η συμμετοχή των γονιών στην δράση αυτή. Τα έργα θα εκτεθούν στην Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας.

Το σημαντικό όμως από αυτή την δράση ήταν ότι τα παιδιά ζωγραφίζοντας, μετέφραζαν με ρεαλιστικό τρόπο και το μήνυμα της οδικής ασφάλειας  ανάλογα με το σκίτσο που ζωγράφιζαν.
 

Η παρουσία των συντονιστριών,  μέλη της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ ( Κουτζιαμάνη Δώρα Δασκάλα, Παπανικολάου Ιωάννα Δασκάλα,  Εβλαβή Κατερίνα φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου) στη δράση αυτή   ήταν  θαυμαστή και αξιοζήλευτη γνωρίζοντας  και αναλύοντας τον τρόπο στους μαθητές  το πως η γελοιογραφία συμβάλλει στην εκπαίδευση. Η  ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ  αισθάνεται  την ανάγκη να τις ευχαριστήσει για όλα όσα προσφέρουν στο θέμα της οδικής ασφάλειας, προετοιμάζοντας τους αυριανούς συνειδητοποιημένους οδηγούς.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε και την εγγραφή νέων μελών στην ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές, τους χορηγούς και όλους όσους εργάστηκαν φέτος για να κάνουν αυτές τις γιορτές ξεχωριστές για την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ.

Καλή Χρονιά με ασφαλείς διαδρομές για το 2015
FOTO:https://www.facebook.com/eleni.karidi1/media_set?set=a.1006001626081814.1073741851.100000159590450&type=1    
 


 

 

 
 
 


  Την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων στις 4/1/2015, έγινε η κλήρωση για τα κράνη ποδηλάτου, χορηγός ΒΑΚΑΡ Α.Ε. Τυχερές αναδείχτηκαν η κ. Αγγελική Λυμπέρη και η κ. Κοντού Δέσποινα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: