Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr14 Ιαν 2015

Παράνομη Υπαίθρια Διαφήμιση: Κι άλλος Δήμαρχος στο εδώλιο για Ανθρωποκτονία.

Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 στο Ένατο  τριμελές Δικαστήριο  Πλημμελημάτων της Αθήνας (κτίριο 12 πρώην σχολής Ευελπίδων- Αίθουσα 1 – ισόγειο) ένας ακόμη Δήμαρχος, ο κος Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος τ. Δήμαρχος Χαλανδρίου δικάζεται κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια μαζί  με τον εκπρόσωπο της διαφημιστικής εταιρίας Master για τον θάνατο του Αποστόλη Μολυβιάτη 21 ετών, οδηγός ΙΧ, από παράνομη διαφημιστική πινακίδα τοποθετημένη στην Λεωφόρο Κηφισίας στις  24 Αυγούστου 2009.
Χρειάστηκε να περάσουν  πάνω από πέντε χρόνια για να φτάσουμε στον πρώτο βαθμό εκδίκασης της υπόθεσης…
Για μια υπόθεση στην οποία ο Δήμαρχος είχε αρνηθεί να κατεβάσει τις παράνομες πινακίδες που υπήρχαν στους δρόμους του Δήμου του ένα χρόνο πριν το συμβάν, όταν γονείς άλλων θυμάτων (Μαν. Σταυρουλάκης, Θαν Τσιώκος, κα) προκάλεσαν σχετική συζήτηση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Χαλανδρίου (Μάιος 2008).Ο πατέρας του Γιάννη Σταυρουλάκη, βάφει την παράνομη πινακίδα που σκότωσε τον Αποστόλη Μολυβιάτη
2/10/2009: Ο πατέρας του Γιάννη Σταυρουλάκη, καταστρέφει την παράνομη πινακίδα που σκότωσε τον Αποστόλη Μολυβιάτη. (φωτo από andriotakis.com
Παρά την υποστήριξη της τότε αντιπολίτευσης(και του σημερινού Δημάρχου Σ. Ρούσου) στις προσπάθειες των γονέων και παρά τις σχετικές εντολές του υπουργείου Εσωτερικών ο κος Δήμαρχος ήθελε τις πινακίδες στη θέση τους.
Χρειάστηκε να χάσει την ζωή του και ο Αποστόλης Μολυβιάτης για να κατέβουν οι πινακίδες και να βρεθεί ο κος Ζαφειρόπουλος στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Να θυμίσουμε πως για παρόμοιες υποθέσεις έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα από το Εφετείο Αθηνών οι πρώην Δήμαρχοι Αμαρουσίου Τζαννίκος και Γαλατσίου Τσίρος για τις πινακίδες που σκότωσαν τον 25χρονο Γιάννη Σταυρουλάκη και τον 21χρονο Παναγιώτη Καραλή αντίστοιχα.
Παρόλα αυτά βέβαια στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι δημοτικοί άρχοντες δεν καταλαβαίνουν τίποτα και συνεχίζουν να παρανομούν σε συνεργασία με τις διαφημιστικές εταιρείες  εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία της Τροχαίας και το ατυχές γεγονός της τυφλότητας της Δικαιοσύνης.
Δείτε σχετικά: ΕΔΩ
Θα επανέλθουμε στο θέμα σε επόμενη ανάρτηση γιατί μερικά υψηλά αμειβόμενα στελέχη Δημόσιων Οργανισμών νομίζουν πως μπορούν να κάνουν πλακίτσα με το θέμα και τις Ζωές των Ανθρώπων.
 2/10/2009 Ξηλώστε τις! Κινητοποίηση στον τόπο του εγκλήματος.
Πηγή: www.soste.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: